Atenționare meteo de ninsori, viscol și polei până vineri la prânz

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o informare meteo prin care sunt anunțate ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei, de miercuri seara până vineri la prânz.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 9 ianuarie (miercuri), ora 22.00 – 11 ianuarie (vineri), ora 12.00, vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

În Dobrogea, sudul și estul Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

ANM mai informează că, mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului și la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55…65 km/h, pe crestele montane și în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.