CES 2019: Românii de la Pegas prezintă o bicicletă inteligentă la târgul de tehnologie din Las Vegas

Startup-ul care a reinventat brandul românesc Pegas a prezentat la CES Las Vegas, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie din lume, un nou proiect – o bicicletă inteligentă, de antrenament. Proiectul ar urma să fie lansat curând pe o platformă de crowdfunding.

Proiectul se numeşte Xmera şi vine cu o bicicletă inteligentă care a fost prezentată ca fiind un produs “între bicicletă, motocicletă şi aparat de antrenament”. Iar, potrivit site-ului proiectului, acesta ar urma să fie lansat curând pe o plaformă de crowdfundg.

Andrei Botescu, fondatorul Atelierelor Pegas, proiect care a reinventat renumitul brand românesc de biciclete, a prezentat noul proiect la CES Las Vegas. Reprezentanţii Xmera au declarat pentru StartupCafe că acest nou proiect este realizat în baza unui parteneriat, iar unul dintre parteneri este Andrei Botescu, CEO Atelierele Pegas.

Startup-ul Atelierele Pegas a fost lansata pe piaţă în 2011 de Andrei. În urmă cu trei ani, distribuitorul electro- IT, Network One Distribution (NOD), controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu, a cumparat pachetul majoritar de actiuni (51,67%). Andrei Botescu mai este fondatorul Ape Rider, aplicație de bike sharing.

Site-ul proiectului Xmera descrie produsul ca fiind un vehicul hibrid, care poate fi folosit şi ca bicicletă clasică, dar şi electrică, cu o baterie cu autonomie mare, cu senzori care te ajută să monitorizezi mişcarea prin intermediul unei aplicaţii instalate pe telefon, dar şi care să te ajute să gaseşti bicicletă în caz de furt şi un sistem de SMS de urgenţă în caz de accident.

sursa: startupcafe.ro