Cele mai bune alimente pe care să le consumăm după un antrenament solicitant

În timpul unui antrenament organismul poate fi solicitat destul mult, iar refacerea de după efort este extrem de importantă. Însă cu o combinaţie cât mai potrivită de proteine ​​şi carbohidraţi totul poate părea o joacă de copii. Un somn bun şi reducerea nivelulu de stres par să nu fie o „masă” îndestulătoare pentru un corp solicitat din punct de vedere fizic. Specialiştii ne îndeamnă să nu neglijăm masa de după antrenament, care joacă un rol vital în restabilirea nivelului de energie.   Proteinele ajută muşchi obosiţi să se refacă, în timp ce carbohidraţii vor umple toate golurile de energie care a fost consumată în sala de gimnastică.   “Corpul doreşte proteine ​​de înaltă calitate şi carbohidraţi după un antrenament bun. Pentru rezultate optime, luaţi proteine ​​şi carbohidraţi într-un raport de 1 la 3”, explică Toby Amidor, nutriţionist, citat de Prevention.com.   Este bine de reţinut că masa ideală de după antrenament variază în funcţie de activitate, durată şi nivelul de fitness.   

Cele mai bune alimente:  

1. Năut prăjit .Cu 6 grame de proteine ​​pentru fiecare 20 de grame de carbohidraţi, năutul este mâncarea ideală de după un antrenament.    

2. Nuci.   Deşi nucile nu se potrivesc profilului clasic de gustări post-antrenament, ele oferă un alt element important de nutrienţi: grăsimi sănătoase. Corpul foloseşte grăsimea ca sursă principală de combustibil în timpul antrenamentelor cu intensitate scăzută, cum ar fi yoga şi pilates.  

3. Fulgi de ovăz cu fructe.   Un antrenament pe vreme rece ar trebui să fie urmat de un castron călduţ de ovăz şi fructe care includ proteine ​​pentru refacerea muşchilor şi fibre pentru care vă vor da senzaţia de plin.

4. Frittata – reţetă delicioasă din ouă.   Ouale sunt extrem de hrănitoare iar mixul cu legume generează o gustare ideală de recuperare a energiei.   

5. Pâine prăjită.   O felie de pâine prăjită în puţin unt şi puţin caşcaval, peste care „trântiţi” un ou, este o gustare delicioasă post-antrenament.   

6. Edamame – boabele imature de soia.    Edamamele furnizează 13 grame de proteine ​​de calitate, dar şi carbohidraţi pentru a completa energia stoarsă în timpul în timpul exerciţiilor fizice.  

7. Smoothie.   Smoothie-urile sunt populare pentru un motiv: mixul de fructe şi iaurt într-un blender este la fel de simplu de preparat pe cât de grozare sunt la gust. Iar fiecare îşi poate personaliza porţia după preferinţă.   8. Ciocolată cu lapte.     Nu ai timp pentru un Smoothie? O cană mare de lapte cu ciocolată este alegerea perfeectă. Cu 8 grame de proteine ​​şi 23 de grame de carbohidraţi la porţie, acest „tratament” dulce poate satisface chiar şi atleţii.   

9. Ton şi biscuiţi.   Peştele este o proteină de înaltă calitate, iar combinaţia dintre o bucată de ton şi un biscuite din cereale integrale este o gustare dulce şi hrănitoare.   

10. Parfait din iaurt grecesc.    Iaurtul grecesc simplu are şi proteine ​​şi carbohidraţi de calitate, ceea ce îl face o alegere bună pentru muşchii obosiţi.

sursa: adevarul.ro