Un regizor a fost înghiţit de o balenă. A petrecut clipe de groază până a fost „scuipat” afară. VIDEO

Un bărbat a fost înghiţit de o balenă, dar aventura vieţii lui nu a durat mult, individul fiind expulzat de cetaceu. Rainer Schimpf, 51 de ani, regizor de filme subacvatice, a trăit o întâmplare care la această oră a face ocolul lumii.
Undeva în zona Portului Elizabeth (Africa de Sud), bărbatul filma o colonie de sardine când deoddată sub el a apărut un vârtej. O balenă de aproximtiv 11 metri lungime şi-a deschis maxilarele pentru a înghiţi un prânz compus din crabi, heringi şi macrou. În acest context, cetaceul l-a aspirat pur şi simplu şi pe Schimpf sub privirile îngrozite ale soţiei care se afla la bordul unei ambarcaţiuni.
Iată ce povesteşte însuşi Rainer într-un interviu pentru ”Barcoft TV”: ”N-am avut timp să trăiesc niciun fel de emoţie, nici măcar teamă. Mi-am ţinut respiraţia fiindcă mă gândeam că se va scufunda şi mă va elibera mai spre adânc, era beznă înăuntru. Am simţit o presiune îngrozitoare atunci când balena şi-a dat seama că a greşit meniul. Încet a deschis fălcile pentru a mă expulza şi pur şi simplu am fost lansat împreună cu ceea ce mi se părea a fi fost o tonă de apă”.

Regizorul minimalizează, dar a reuşit să-şi păstreze nervii tari şi să ajungă la ambarcaţiunea sa. Nici măcar n-a stat să-şi aranjeze ţinuta specială şi s-a aruncat din nou în Ocean pentru a se documenta mai bine asupra celor 2-3 secunde imortalizate cu camera de luat vederi a prietenului său Heinz Toperczer.