Efectele busuiocului. ECHILIBREAZĂ STAREA PSIHICĂ ȘI EMOȚIILE LA ÎNCEPUT DE PRIMĂVARĂ!

Stările de slăbiciune și oboseală fizică și mentală care apar primăvara la multe persoane se datorează epuizării resurselor de nutrienți din organism și trecerii (aproape bruște în ultimii ani) de la o climă rece la una caldă.

Ieșim din iarnă destul de fragili și sensibili, din cauza regimului alimentar sărac în vitamine și minerale, și intrăm în primăvară lipsiți de vlagă.

Persoanele anemice resimt cel mai mult această lipsă de energie odată cu venirea primăverii. Nu în mod întâmplător, în această perioadă apar verdețurile. Alimentația de sezon este principalul mijloc de corectare a stării de astenie.

Urzicile, spanacul, salata verde, păpădia, leurda, ștevia, pătrunjelul, toate aceste „buruieni” au efecte vitaminizante și remineralizante remarcabile.

O altă plantă care cu o acțiune revitalizantă rapidă este busuiocul (Ocimum basilicum). Profesorul Constantin Milică afirmă că această plantă aromată înviorează rapid trupul și psihicul și combate cu succes căderile de energie.

Are efecte tonice și regenerante. Reface dezechilibrele psihice și emoționale. Dat fiind că este o plantă adaptogenă, busuiocul crește rezistența organismului la stres și tensiuni și îl ajută să se adapteze mai ușor la factorii nocivi.

Doctorul biolog Virginia Ciocan citează efectele echilibratoare ale busuiocului asupra sistemului nervos, endocrin, respirator, digestiv și circulator.

Busuiocul este un bun calmant pentru persoanele suprasolicitate nervos sau psihic, care suferă de depresie, nevroză sau tulburări neurovegetative.

Busuiocul îmbunătățește atenția și concentrarea, datorită faptului că susține circulația la nivel cerebral și ajută la buna oxigenare a celulelor creierului.

Busuiocul conține o cantitate mare de vitamina K, și alți nutrienți în doze mai mici: mangan, cupru, vitamina A, vitamina C, calciu, acid folic, fier, Omega-3 și magneziu.

Moduri de administrare

Se administrează sub formă de pulbere. Plantele uscate (inflorescențele) se macină prin râșnița de cafea într-o pudră fină. Se cerne printr-o sită și se păstrează într-un borcănel de sticlă. Nu măcinați prea mult odată.

Se ia câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi, amestecată cu puțină apă. Pulberea se ține sub limbă câteva minute, apoi se înghite. Se face o cură de 2 săptămâni.

Dacă nu aveți în casă o râșniță electrică pentru a măcina busuiocul, puteți consuma această plantă sub formă de macerat. Se pune 1 linguriță într-o cană cu apă rece și se lasă peste noapte. A doua zi dimineața se strecoară și se bea înainte de masă.

Un alt mod de administrare este infuzia. Se folosesc 1-2 lingurițe de frunze proaspete sau uscate de busuioc la 250 ml de apă.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

sursa: uti24.ro