Prognoza meteo pentru 2 aprilie

VREMEA. Marți, 2 aprilie, vremea se va rãci faţã de ziua precedentã, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale.

VREMEA. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri mai ales în cursul zilei în Transilvania, Oltenia şi în jumãtatea de vest a Munteniei, dar numai izolat vor mai fi ploi slabe. În zona de munte, pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului, unde viteza la rafalã va depãşi 70…80 km/h, dar temporar şi la cote mai reduse în cursul zilei şi în regiunile sudice, sud-estice şi nord-vestice.

VREMEA. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, mai ridicate în Câmpia de Vest pânã în jurul valorii de 20 de grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 6 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre -8…-9 grade. Spre sfârşitul intervalului, local se va semnala brumã, îndeosebi în nordul, centrul şi estul teritoriului.

VREMEA. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

E cod galben de vânt puternic. Zonele afectate

Meteorologii au emis, marţi dimineaţa, două avertizări nowcasting cod galben de vânt puternic, valabile în orele următoare în localităţi din judeţul Caraş-Severin şi în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

VREMEA. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 10:00, în localităţile Moldova Nouă, Oraviţa, Pojejena, Berzasca, Sicheviţa, Răcăşdia, Grădinari, Sasca Montană, Dognecea, Dalboşeţ, Coronini, Forotic, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Şopotu Nou, Vărădia, Socol, Berlişte, Cărbunari, Naidăş, Vrani, Ciuchici, Ciudanoviţa, Goruia din judeţul Caraş-Severin se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală viteze de 60-65 km/h.

VREMEA. De asemenea, până la ora 9:00, în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea vântul va avea viteze la rafală de 55 – 65 km/h.

VREMEA. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Sursa:antena3