Carantină la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, O boală cumplită face ravagii.

Meningita se transmite la fel de ușor ca și gripa și poate provoca moartea în 24 de ore. Aceasta poate fi declanșată de o bacterie sau un virus și în primă fază are simptomele unei gripe severe. Se poate transmite ușor de la o persoană la alta prin secrețiile nazale și prin salivă. Vineri, vor fi suspendate cursurile la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, după ce a fost confirmat un caz de meningită.

UPDATE 2: Eleva diagnosticată cu meningită a murit.

UPDATE: Direcția de Sănătate Publică (DSP) a decis ca, vineri, cursurile la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” să fie suspendate, după ce a fost confirmat un caz de meningită. Este vorba despre o elevă de 18 ani care a murit la „Matei Balș”, după ce a fost diagnosticată noaptea trecută cu meningită meningococică fulminantă.

„În această dimineaţă, DSP Bucureşti a primit o informare cu privire la un caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul „Gheorghe Lazăr”. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor şi s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine să fie realizată dezinfecţia în tot liceul.”PUBLICITATE

Meningita presupune inflamarea meningelor, adică a membranelor care acoperă creierul şi coloana vertebrală și a lichidului cefalorahidian, informează antena3.ro.

Este o boală extrem de gravă, declanșată de o bacterie sau de un virus.

Meningita bacteriană este o formă rar întâlnită, dar este și foarte periculoasă. Se transmite de la om la om prin secrețiile nazale şi salivă. Dacă nu este tratată, poate provoca afecțiuni ireversibile ale creierului și poate duce la decesul pacientului în doar 24 de ore.

sursa: capital.ro