Metode inedite la care apelează polițiștii turci pentru a încetini vitezomanii

Chiar atunci când ești sigur că le-ai văzut pe toate în materie trafic pe drumurile din țară, poliția din Turcia vine cu o idee ingenioasă care se poate dovedi folositoare în lupta cu șoferii care încalcă legea.

La noi în țară am vâzut de toate, polițiști ascunși în tufișuri și mașini neinscripționate cu radar, dar nu am ajuns încă la nivelul forțelor legii din Turcia.

Câteva fotografii au fost publicate pe o rețea de socializare de către Poliția Rutieră din Radford, Marea Britanie. Acestea au fost transmise de pasagerii unui autobuz care circula pe un drum public din Turcia pe lângă ceea ce pare să fie o autospecială de poliție Renault Fluence.

Pe măsură ce se apropiau, călătorii și-au dat seama că este ceva în neregulă cu mașina de poliție, iar când au trecut pe lângă ea, totul a devenit clar, mașina era de fapt o siluetă din carton. Interesant este că autoritățile au montat un girofar funcțional care este alimentat cu energie solară.

Din păcate, circulația pe drumurile turcești este chiar mai periculoasă decât traficul din România. Un studiu efectuat recent arată că peste 10.000 de turci își pierd viața anual în accidentele rutiere.

În România, rata deceselor cauzate de accidentele rutiere este de 96 la un milion de cetățeni. Chiar dacă suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol, turcii ne depășesc cu mult având o rată de 130 de morți la un milion.

În cadrul postării, autoritățile britanice și-au întrebat urmăritorii dacă astfel de metode ar funcționa și pe drumurile din Anglia, iar răspunsurile au fost mixte. Astfel de metode s-au mai încercat în Regatul Unit cu figuri din carton ale unor polițiști, iar rezultatele sunt favorabile la început, dar la scurt timp, persoanele care circulă frecvent pe același sector de drum se obișnuiesc cu poliția din carton.

foto: auto-bild

sursa: auto-bild.ro