A pus în pericol viața a șapte copii

O femeie în vârstă de 37 de ani a reușit să pună în pericol viața a șapte copii în timpul unei canicule în statul Maryland din Statele Unite ale Americii.

Americanca și-a lăsat mașina în parcarea unui mall și s-a dus liniștită să-și facă necesarul de cumpărături. Problema este că în mașină au rămas blocați șapte copii cu vârste cuprinse între doi și patru ani. Doi dintre aceștia erau ai femeii, iar cinci erau lăsați în sarcina sa de către alți părinți.

După cum știți, în timpul unei canicule, dacă mașina este parcată la soare, temperatura interioară poate depăși chiar și valoarea de 60 de grade Celsius.

Din fericire, șoferița și-a uitat telefonul în mașină, așa că unul dintre cei mici a reușit să sune la 911 și să anunțe situația periculoasă în care se aflau, un lucru extrem de impresionat pentru un copil speriat de patru ani.

Polițiștii au reușit să identifice poziția exactă a mașinii după ce copiii au furnizat mai multe detalii pe care le-au observat în parcarea mall-ului.

Autoritățile din Charles County au ajuns în doar câteva minute la fața locului și au deschis mașina fierbinte, eliberând copiii. Aceștia erau transpirați și speriați, dar au fost tratați la fața locului și acum se află în afara oricărui pericol.

Legea din America pedepsește strict astfel de fapte. Un părinte nu are dreptul să își lase copilul de sub opt ani într-o mașină încuiată, decât dacă se află la vedere sau în același timp stă în mașină și o persoană de încredere de minimum 13 ani care poate avea grija de ceilalți copii.

Șoferița s-a întors la mașină după 10 minute de la sosirea poliției și a fost arestată pe loc. Șeriful a informat publicul că femeia va fi pedepsită aspru pentru faptele sale.

Datorită faptului că urmează sezonul temperaturilor extreme și în România, recomandăm să nu vă lăsați niciodată copiii în mașină decât dacă lăsați aerul condiționat pornit. De asemenea, trebuie să procedați la fel și în cazul animalelor de companie.

Din fericire, Tesla a inventat Dog Mode, o nouă funcție care vine în sprijinul șoferilor care călătoresc cu animalul de companie. Mulțumită acestei funcții, sistemul de climatizare rămâne activ chiar și după ce șoferul părăsește mașina, temperatura fiind menținută la un nivel optim.

sursa: auto-bild.ro