Trotinetele electrice, interzise pe drumurile publice

Un bărbat în vârstă de 27 de ani a murit joi seară în urma coliziunii cu o mașină, acesta deplasându-se pe carosabil cu trotineta electrică. În urma accidentului, autoritățile cer interzicerea prin lege a circulației trotinetelor electrice pe șosea.

Tragedia a avut loc în orașul suedez Helsingborg. Un bărbat în vârstă de 27 de ani circula cu o trotinetă electrică pe partea carosabilă, deplasându-se cu viteză mare în pantă. Din păcate, acesta a pierdut controlul vehiculului și s-a izbit de un autoturism, coliziune ce i-a provocat răni grave. Victima a fost transportată de urgență la spital, dar a murit la scurt timp după internare.

Ca urmare a acestui accident, Agenția de Transport a Suediei solicită interzicerea prin lege a dreptului posesorilor de trotinete electrice de a circula pe partea carosabilă, pentru a evita alte tragedii similare.

Hans Cassepierre, anchetator în cadrul Agenției de Transport, detaliază poziția instituției: „Din păcate, am așteptat ca un accident grav să aibă loc și, bineînțeles, este cu atât mai tragic în condițiile în care cineva și-a pierdut viața. […] Noi considerăm că [n.r. trotineta electrică] este un vehicul care nu are ce căuta pe șosea”.

Trotineta electrică era închiriată

Trotineta electrică pe care s-a produs accidentul fatal era închiriată de la compania VOI, un rival al serviciului Lime în Suedia. Reprezentanții firmei au emis un comunicat oficial în urma tragediei: „Regretăm incidentul și suntem alături de familia și prietenii victimei. Putem confirma faptul că un scuter electric din flota noastră a fost implicat. Cooperăm pe deplin cu poliția în cadrul investigației, pentru a obține o imagine de ansamblu asupra celor petrecute”.

Serviciile de închiriat trotinete electrice au intrat și pe piața din România, în luna aprilie, Wolf-e fiind brandul care a început să opereze în acest sector. Totuși, circulația acestor vehicule nu este reglementată prin Codul Rutier actual, iar Poliția Română solicită actualizarea urgentă a acestuia, pentru a evita tragedii de tipul celei petrecute în Suedia.

sursa: auto-bild.ro