Tu stiai?! 6 plante care purifica aerul din casa!

1. Aloe vera

Aceste plante sunt foarte usor de intretinut. Iubitoare de soare, aloe vera filtreaza aerul din casa de benzen si formaldehide, substante emanate de produsele chimice de curatat sau vopseluri. Planta aloe este o alegere inteleapta pentru ferestrele de la bucatarie bine luminate.

2. Gerbera

Aceasta floare stralucitoare te scapa de substante precum tricoloretilena (gasita in produsele de curatat), benzen (din cerneluri si vopseluri). Poti aseza un ghiveci in locul in care iti tii masina de spalat.

3. Limba soacrei

Este o planta care filtreaza chimicalele aflate in produsele de curatat, hartia iginica, servetele igienice si produse de curatat. Poti aseza un ghiveci in baie, un mediu umed optim pentru aceasta planta.

4. Crizantema

Aceasta floare frumos colorata face mai mult decat sa dea o alta aura incaperii. Crizantema ajuta la filtrarea aerului de interior de benzen (vopseluri, produse din plastic, lipici, detergenti). Trebuie asezata cat mai aproape de lumina soarelui.

5. Dracaena cu margini rosii

Aceasta planta care poate creste foarte inalta, pana la tavan, curata aerul din casa de xilen, tricloretilena sau formaldehide.

6. Azalee

Acesata floare superba te scapa de formaldehide si este recomandata pentru incaperi inchise (pivnite), dar intr-un loc luminos.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.