Alertă la Galați. Dunărea a depăşit cota de atenţie cu 12 centimetri

Nivelul Dunării a depăşit, miercuri, la Galaţi, cota de atenţie, de 560 centimetri, cu 12 centimetri, un vârf de viitură fiind aşteptat peste două zile, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă.

Potrivit acestuia, reprezentanţii ISU Galaţi verifică agenţii economici de la malul Dunării, care sunt pregătiţi să supraînalţe digurile de protecţie, folosind saci umpluţi cu nisip. 

Deocamdată, nivelul Dunării nu a inundat spaţiul pietonal de pe faleza inferioară a fluviului, însă apa este foarte aproape de a intra în terasele şi restaurantele de pe mal.

„S-a atins cota de 572 de centimetri, cu plus 12 centimetri peste cota de atenţie. Aşteptăm un vârf de viitură în următoarele două zile. Suntem pregătiţi, monitorizăm creşterile cotelor fluviului Dunărea. Agenţii economici au fost verificaţi dacă au materiale de primă intervenţie şi au fost înştiinţaţi că în orice moment pot pune în aplicare planul de apărare propriu împotriva inundaţiilor”, a spus Chiriţă.

Nivelul crescut al Dunării nu pune, deocamdată, probleme de circulaţie în privinţa curselor de bac, acestea funcţionând după orarul normal.

sursa: antena3