Vremea rămâne instabilă/ Regiunile în care sunt aşteptate averse şi vijelii

Vremea va fi instabilă azi la nivelul întregii ţări. Vor fi perioade de instabilitate atmosferică mai ales la orele prânzului şi spre seară. Va ploua în averse, însemnate cantitativ, iar vântul va sufla cu putere, informează ANM.

ROMÂNIA

Vremea va fi instabilă azi la nivelul întregii ţări. Vor fi perioade de instabilitate atmosferică mai ales la orele prânzului şi spre seară. Va ploua în averse, însemnate cantitativ, iar vântul va sufla cu putere. La câmpie, în schimb, vremea va fi caniculară iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime vor ajunge la 33 de grade Celsius.

La noapte cerul va fi variabil, mai mult noros, dar în nord, în Moldova şi, pe alocuri, în centrul ţării va ploua în averse cu descărcări electrice. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 şi 24 de grade Celsius.

BUCUREŞTI

În Capitală vremea rămâne călduroasă, dar după-amiaza şi seara sunt prognozate averse şi descărcări electrice. Maxima zilei va fi de 32 de grade Celsius. Vineri şi sâmbătă vremea se va menţine călduroasă, cu disconfort termic accentuat dar şi cu perioade de instabilitate atmosferică. Temperaturile diurne se vor încadra între 30 şi 32 de grade iar cele nocturne între 17 şi 19 grade Celsius.

LITORAL

La malul mării vremea va fi călduroasă, dar vor fi şi perioade cu ploi în averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla cu intensificări şi este posibil că cadă şi grindină. Maxima zilei va fi de 29 de grade, iar minima de 21.

PROGNOZĂ URMĂTOARELE 3 ZILE

În următoarele două zile, vremea se menţine călduroasă dar instabilă. Indicele temperatură-umezeală va trece de pragul critic de 80 de unităţi mai ales în zonele de câmpie. Mâine va ploua în zonele de deal şi de munte, în nord-vest, est şi sud-est. Sâmbătă sunt prognozate averse şi descărcări electrice în nord, nord-vest şi centru. Maximele vor atinge 34 de grade Celsius în prag de week-end.