Vicepreședintelui Guineei Ecuatoriale i-au fost confiscate peste 20 de mașini

Vicepreședintele Guineei Ecuatoriale se putea mândri cu o colecție uluitoare de bolizi, până de curând. În 2016, autoritățile au confiscat 25 dintre mașinile sale, acestea urmând să fie scoase la licitație până la sfârșitul anului.

Teodoro Nguema Obiang Mangue nu este doar vicepreședintele statului Guineea Ecuatorială, ci și fiul Președintelui. Politicianul în vârstă de 50 de ani a strâns o avere suspect de mare de-a lungul carierei sale, din care a cheltuit mare parte pe hipercaruri.

Multe dintre acestea i-au fost confiscate de autorități în două tranșe: întâi în 2012, apoi în 2016. În primul caz, Teodoro Nguema Obiang Mangue s-a despărțit de mașini precum Bugatti Veyron Grand Sport, Maserati MC 12, Ferrari 599 GTO, sau Porsche Carrera GT, toate fiind vândute la licitație.

Cel mai recent, în 2016, alte 25 de hipercaruri i-au fost confiscate. Printre acestea se numără un Lamborghini Veneno Roadster, construit în doar nouă exemplare la nivel global, un Koenigsegg One:1, produs în numai șapte unități, un McLaren P1 și un Bugatti Veyron.

Alți bolizi ce urmează să fie scoși la licitație sunt Ferrari Enzo, LaFerrari, Aston Martin One-77 și Ferrari F12 tdf.

Licitațiile vor avea loc la sediul Bonmont Golf & Country Club din Geneva, în următoarele luni. Se estimează că suma totală obținută de pe urma mașinilor va fi de minimum 13 milioane de dolari, bani ce vor fi investiți în programe sociale în Guineea Ecuatorială.

Vezi galeria foto aici.

Sursa: gtspirit.com