Care este cea mai rapidă maşină blindată din lume

Maşinile blindate oferă protecţie sporită pasagerilor sau şoferului, însă performanţele dinamice şi plăcerea de a conduce astfel de modele de obicei lipsesc cu desăvârşire.

Maşinile blindate oferă protecţie sporită pasagerilor sau şoferului, însă performanţele dinamice şi plăcerea de a conduce astfel de modele de obicei lipsesc cu desăvârşire.

Compania AddArmour vine să îndrepte această situaţie, prezentând ceea ce ei consideră a fi mai rapidă maşină blindată din lume.

Cu o viteză maximă de 325 km/oră, modelul lor este la bază un Audi RS7. Acesta a fost supus unor modificări de către casa de tuning APR, iar motorul său V8 de 4 litri produce acum 760 de cai-putere şi un cuplu maxim de 1.085 Nm. Astfel, modelul atinge 100 km/oră în doar 2,9 secunde.

AddArmour nu a vrut să strice performaneţele dinamice prin modificările caroseriei, aşa că a folosit un înveliş din policarbonat care este de 10 ori mai rezistent decât oţelul folosit de obicei la maşinile blindate, dar şi cu 60% mai uşor. Compania a instalat şi geamuri speciale compuse din straturi de policarbonat şi sticlă balistică.

Greutatea maşinii a crescut astfel cu doar 91 de kilograme, iar acest Audi RS7 îşi poate proteja ocupanţii de arme mici de foc, inclusiv gloanţe trase de un Magnum 44.

AddArmour nu s-a oprit aici. Modelul are dispersoare de spray cu piper şi fum, un tun sonic, anvelope run-flat, mânere care curentează asemeanea unui taser. Totodată, la bord se regăseşte un sistem de detectare a explozibililor, un sistem de camere video 360 de grade cu mod night vision şi un sistem de detecţie a gazelor, cu măşti de oxigen şi rezerve de oxigen pentru pasageri. Bara faţa a fost ranforsată astfel încât obstacolele pot fi împinse din calea maşinii fară a lovi radiatorul, iar în portbagaj se află o cutie unde pot fi depozitate arme.

Vezi galeria foto aici.