Campion olimpic, spulberat de o mașină. Lumea sportului, în stare de șoc

Boxerul american Pernell Whitaker, campion olimpic în 1984 şi campion mondial la patru categorii diferite, a decedat în urma unui accident rutier în Virginia (SUA), a confirmat, luni, poliţia locală într-un comunicat dat publicităţii, informează AFP.

Whitaker, în vârstă de 55 de ani, a decedat după ce a fost lovit de o maşină duminică în Virginia Beach. Fostul pugilist a murit pe loc din cauza leziunilor suferite, a precizat poliţia.

Supranumit afectuos “mazăre dulce”, el a fost considerat unul dintre cei mai talentaţi boxeri ai generaţiei sale. El a câştigat titlul olimpic la categoria uşoară la JO de la Los Angeles în 1984.

El a disputat 46 de meciuri la profesionişti, cu un bilanţ de 40 de victorii, dintre care 17 înainte de limită, patru înfrângeri şi un meci nul.

Whitaker a câştigat titlurile mondiale la categoria uşoară, super-uşoară, welter şi super-welter. El a fost desemnat boxerul anului de către Ring magazine în 1989.

Unul din cele mai importante momente ale carierei sale va rămâne meciul controversat contra legendarului pugilist mexican Julio Cesar Chavez la San Antonio (Texas) în 1993. După o luptă acerbă, toţi experţii îl dădeau pe Whitaker învingător, dar arbitri-judecători au decis meci nul.

Pernell Whitaker s-a retras în aprilie 2001, după o înfrângere în faţa mexicanului Carlos Bojorquez.