Cum să îți întreții automobilul pe timp de vară

Daca tu iei vacanta pe timp de vara, nu inseamna ca si masina ta face la fel. Dimpotriva, in cel mai cald anotimp al anului, automobilele tind sa functioneze la turatie maxima, riscand astfel sa se creeze o serie de probleme. 

De la aerul mult prea incins si pana la potentialele probleme cu anvelopele, acest scurt ghid te va ajuta sa pastezi o masina impecabila atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere al aspectului.

1. Evalueaza-ti anvelopele

Pe timpul verii, temperaturile pot ajunge la niveluri extrem de ridicate, iar cauciucurile tale sunt printre primele care pot avea de suferit. Asigura-te ca ele sunt in stare buna – inclusiv cauciucul de rezerva – si ca presiunea este buna, mai ales daca ai de gand sa o scoti la o plimbare mai lunga.

2. Verifica stergatoarele

În anotimpul cald, ploaia este ultima problema la care te-ai putea gandi, insa posibilitatea unor averse nu este deloc mai scazuta. Pentru a evita urmele urate lasate de stergatoarele murdare sau invechite, care nu mai functioneaza corespunzator, verifica daca stergatoarele tale trebuie inlocuite – nu este o operatiune costisitoare si se poate realiza in toate service-urile autorizate.

3. Pastreaza calitatea a aerului din masina

Pentru o calitate adecvata a aerului din automobilul tau, mai ales daca folosesti des sistemul de aer conditionat, schimba filtrul de aer al masinii tale sau curata-l pe cel pe care il folosesti deja.

sursa:4tuning.ro