Salonul Auto de la Frankfurt: Ce maşini se vor lansa şi care sunt marii absenţi?

Salonul Auto de la Frankfurt îşi va deschide porţile pentru public pe 12 septembrie, dar jurnaliştii pot vedea deja de astăzi modelele expuse. Multe dintre noutăţile pe care le vom vedea acolo în premieră au fost deja anunţate, altele sunt aşteptate, dar sunt şi constructori auto care au anunţat că nu vor participa la cel mai important salon auto din acest an.

Salonul Auto de la Frankfurt este cel mai important eveniment al industriei auto din acest an şi, desigur, cel mai mare, atât ca suprafaţă expoziţională cât şi ca densitate a noutăţilor prezentate. Salonul se ţine la fiecare doi ani, alternând în anii intermediari cu cel de la Paris, de o importanţă similară. O afacere franco-germană, am putea spune, şi încă una echitabilă: constructorii francezi şi cei germani, care domină autoritar piaţa europeană, au astfel saloanele lor de casă. Peisajul este pigmentat de salonul de primăvară de la Geneva, mai modest şi aflat într-o pierdere continuă de formă. Dar, pentru că cel de la Frankfurt este la o lună distanţă, să vedem care sunt noutăţile pe care le aşteptăm. Lista va fi actualizată pe măsură ce aflăm noi informaţii despre lansările de luna viitoare.

Salonul Auto de la Frankfurt: Noutăţile de la A la Z

AUDI

Cea mai importantă noutate care va fi  prezentată de producătorul celor patru inele este viitorul A3, care reprezintă versiunea aristocratică a viitorului Golf. De asemenea, vom vedea pentru prima oară în carne şi oase noile Q3 Sportback şi A1 Citycarver. Alături de acestea vom vedea Audi S6 şi S7 Sportback, care vor fi disponibile în Europa exclusiv cu o motorizare diesel V6 de 3,0 litri/349 CP.

BMW

Pentru producătorul din München, cea mai importantă noutate este viitoarea Serie 1, care pentru prima oară abandonează sistemul depropulsie clasic şi va fi oferită cu tracţiune faţă. Vom vedea, de asemenea, noul BMW X6, dar şi mai multe concepte care prezintă viziunea mărcii pentru viitorul mobilităţii.

FORD

Pentru noi, românii, probabil că cea mai importantă noutate de la Frankfurt este Ford Puma, crossoverul care va fi produs la Craiova. Micul SUV se anunţă de pe acum un bestseller, cu o siluetă dinamică şi un pachet tehnologic impresionant. 

HONDA

Producătorul japonez va prezenta la Frankfurt primul său model electric, Honda E. Acesta va rescrie standardele segmentului său, cu o planşăde bord revoluţionară, dominat de ecranele tactile gigantice. Dacă până acum am văzut mai multe concepte, luna viitoare vom fi faţă în faţă cu versiunea de serie.

HYUNDAI

Vedeta standului coreenilor va fi fără doar şi poate viitoarea generaţie a lui Hyundai i10. Cu un look agresiv şi tehnologii moderne, acesta ţinteşte hotărât titlul de lider al segmentului mini.

KIA

Coreenii de la Kia propun un rival pentru Focus Active realizat pe baza lui Ceed. Kia Xceed este un crossover urban care combină stilul practic al unui SUV compact cu pachetul de funcţionalităţi şi manevrabilitatea sportivă a unui hatchback.