Accident bizar: O roată se rostogolește singură pe șosea și intră pe contrasens

Suntem obișnuiți să citim despre accidente rutiere provocate de autoturisme, de pietoni, de biciclete sau trotinete electrice, însă rareori putem blama roți care se rostogolesc singure pe șosea. Aceasta este situația bizară surprinsă într-un nou clip al paginii de Facebook „Info Trafic 24”.

Filmarea a fost înregistrată cu camera de bord a unui vehicul, pe un drum public cu câte trei benzi pe sens. Zărim în planul îndepărtat o roată care se rostogolește singură, aproape în linie dreaptă, în direcția de deplasare a celorlalte vehicule de pe sensul său de mers.

La un moment dat, însă, anvelopa „virează” stânga, ajunge deasupra parapetelor de pe axul drumului, după care aterizează pe sensul opus de circulație, continuându-și traiectoria. Acesta este momentul în care se ciocnește de o mașină care circula regulamentar, pe banda a treia. Cauciucul explodează, iar șoferul frânează brusc și se oprește pe carosabil.

Situația stranie duce automat cu gândul la absurdul horror „Rubber” (2010), în care o anvelopă sadică își propune să strivească tot ce-i iese în cale. Filmul respectiv se vrea a fi amuzant, însă realitatea surprinsă în acest clip nu este deloc hazlie, fiind în joc vieți omenești.

Din fericire, șoferul mașinii de care s-a izbit roata a frânat imediat după coliziune, oprind pe partea carosabilă, fără să acroșeze alt participant la trafic și fără să se ciocnească de vreun alt obstacol.

Video aici.