O femeie din Argeş a fost izbită de o maşină în timp ce traversa pe trecerea de pietoni. Polițiștii fac apel la politețea rutieră.

Accidentul a avut loc pe strada Depozitelor din Piteşti. O şoferiţă în vârstă de 33 de ani, din Piteşti, care conducea un autoturism dinspre Bascov spre Podul Viilor, a lovit cu maşina o femeie de 44 de ani, din Budeasa, care traversa regulamentar.    „Victima a fost transportată la o unitate medicală, în urma investigatiilor fiind stabilit diagnosticul de fractura membru inferior stang.În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă“, precizează IPJ Argeş.   Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Piteşti continuă verificările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs.

„Nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile“

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere cu pietoni, poliţiştii argeşeni au formulat câteva recomandări:   „În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.   Acţionaţi pedala de acceleraţie cu moderaţie. Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă în situaţia în care autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers. Nu uitaţi că puteţi pune în pericol nu doar propria persoană, ci şi ceilalţi ocupanţi ai autovehiculului şi pe ceilalţi participanţi la trafic“, a transmis, marţi, IPJ Argeş.

„Traversaţi după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa“

Recomandări au fost formulate şi pentru pietoni.   „Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.   Nu vă îngustaţi câmpul vizual cu articole de vestimentaţie voluminoase şi traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.   Dacă vă grăbiţi să ajungeţi la destinaţie, nu uitaţi că timpul este preţios pentru toată lumea. Ţineţi cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasaţi cu prudenţă“, avertizează IPJ Argeş.

sursa: adevarul.ro