Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663

Google Maps introduce funcţia pe care şi-o doresc toţi şoferii români: semnalarea radarelor

Aplicaţia Google Maps va permite în curând utilizatorilor să semnaleze radarele de poliţie pe care le observă.

Aplicaţia Google Maps va permite în curând utilizatorilor să semnaleze radarele de poliţie pe care le observ pe care şi-o doresc toţi şoferii români. De când va fi disponibilă ă pentru a partaja informaţia cu ceilalţi şoferi. Gigantul Google a decis să introducă această opţiune şi în aplicaţia sa de bază – Maps – după ce funţia a înregistrat un succes enorm la Waze – aplicaţie care este deţinută, de asemenea, de Google.ADVERTISING

Google a anunţat săptămâna trecută că utilizatorii de Google Maps pe Android sau iOS vor putea să raporteze incidente precum radare, accidente, trafic îngreunat, străzi închise şi obstacolele de pe traseu. Acestea erau, până acum, funcţii de bază ale aplicaţiei Waze care au făcut din aplicaţia aflată în portofoliul Google să devină cea mai populară aplicaţie de navigaţie în multe ţări şi în special în România.

Noile funcţii vor fi disponibile în aplicaţie începând chiar din această săptămână, chiar dacă nu toţi utilizatorii le vor putea accesa de la început. Mişcarea Google vine după ce aplicaţia Maps a adoptat recent mai multe funcţii de la Waze, cum au fost raportarea limitelor de viteză sau a radarelor fixe, sau vizualizarea preţurilor combustibililor la staţiile petroliere din vecinătate.

Raportarea pericolelor şi a altor evenimente de trafic în Maps se va face pe viitor într-un mod asemănător cu ceea ce se întâmplă la Waze. Deocamdată Waze mai păstrează câteva avantaje în faţa Maps,  printre acestea incluzând integrarea cu calendarul şi planificarea automată a rutelor folosind evenimentele viitoare.

Totuşi, cu toate acestea funcţionalităţi introduse în Maps, este clar că Google va abandona pe viitor dezvoltarea Waze, aşa cum a făcut de altfel cu numeroase alte aplicaţii din portofoliu, unele extrem de populare. Nu e mai puţin adevărat că Google are şi o istorie bogată în a păstra numeroase aplicaţii cu funcţionalităţi similare, aşa cum este cazul pleiadei de aplicaţii de mesagerie – Android Messeges, Messenger, Duo, Hangouts şi Allo.

Aplicaţii precum Waze au atras critici vehemente de la organizaţiile de poliţie pentru că le permit şoferilor să vadă locaţiile agenţilor de poliţie.

sursa: promotor.ro