Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Poliţiştii avertizează: permisul auto categoria B nu este suficient pentru microbuzele cu remorcă

Avertismentul vine pe fondul faptului că în ultima vreme au fost depistaţi sute de şoferi care încălcau această normă legală, motiv pentru care s-au ales cu dosare penale. Cel mai frecvent, infracţiune este descoperită la frontiera de est a ţării.

În ultimele trei săptămâni, poliţiştii de frontieră au descoperit pe raza judeţului Galaţi nu mai puţin de 12 cazuri de şoferi care conduceau ansambluri rutiere (în special microbuz plus remorcă) având permise auto categoria „B”, deşi legea impune pentru astfel de situaţii categoria „E”.

Situaţia este şi mai alarmantă la nivel naţional, unde lunar se înregistrează peste o sută de cazuri, mai ales în zonele de frontieră şi în special la frontiera de est a României, unde principalii „clienţi” ai poliţiştilor sunt cetăţenii veniţi din Republica Moldova sau Ucraina, ţări unde ansamblurile rutiere amintite se pot conduce cu permisa echivalente categoriei B. Asta nu înseamnă, însă, că nu există destui şoferi români care încalcă regula.

Cel mai recent caz de acest fel a fost depistat în data de 25 octombrie 2019, în jurul orei 6.00, când un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Frumuşiţa, judeţul Galaţi, un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz marca Volkswagen Crafter şi o remorcă transport, condus de cetăţeanul român Lucian F., în vârstă de 24 de ani.

„La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa:adevarul