Presa franceză menționează anul de lansare a Daciei electrice. Prețul anunțat este de 15.000 de euro

Confirmată pentru piața europeană de Gilles Normand, șeful programului electric Renault, modelul Renault K-ZE va ajunge în Europa mai devreme decât se aștepta.

Vehiculul electric va fi comercializat începând din 2021, cu sigla Dacia, acesta urmând să fie cea mai accesibilă mașină de pe piață (aproximativ 15.000 de euro), informează site-ul francez largus.fr.

În septembrie, Thierry Bolloré, fostul șef al Renault, a declarat la Salonul de la Frankfurt că grupul va comercializa Renault K-ZE în Europa în cinci ani. Declarațiile au fost confirmate la sfârșitul lunii octombrie de către Gilles Normand. Însă cele mai recente vești anunță că versiunea europeană a Renault K-ZE va apărea mai devreme decât se aștepta.

K-ZE este un SUV mic din segmentul A, care costă aproximativ  7.200 de euro în China. Versiunea europeană va beneficia de îmbunătățiri a echipamentelor de siguranță și, eventual, va aduce o mică îmbunătățire a autonomiei care în prezent este 250 de km.

În specificația chineză, K-ZE are un motor electric de 44 CP și are nevoie de șapte secunde pentru a atinge 60 km / h, precum și are o viteză maximă de 104 km / h. Autonomia în condiții de trafic real este de aproximativ 200 de kilometri.

sursa: promotor.ro