Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Supraacciza la carburanți a fost eliminată. Care vor fi noile prețuri la carburanți?

În Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților s-a decis eliminarea supraaccizei la carburanți introdusă în toamna anului 2017. Dacă și plenul Parlamentului va valida acest vot propunerile vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020. 

La începutul lunii noiembrie, Ministerul de Finanțe a anunțat, într-un răspuns la o interpelare adresată de Florin Roman, deputat PNL, că statul român a colectat din septembrie 2017 până în prezent suma de aproximativ 5,8 miliarde de lei, prin introducerea supraaccizei la carburanți.

Potrivit răspunsului Ministerului de Finanțe la interpelarea adresată de Florin Roman, statul român a încasat din supraacciza la carburanți următoarele sume: „septembrie-decembrie 2017- 917,4 milioane lei impact din acciză: ianuarie-decembrie 2018- 2.754,1 milioane lei; ianuarie-septembrie 2019- 2.177,4 milioane lei”, potrivit răspunsului Ministerului de Finanțe.

Dar eliminarea supraaccizei la carburanți poate să nu conducă automat şi la reducerea preţurilor la pompă, pentru că companiile din acest domeniu au ca punct de referinţă preţul petrolului de pe pieţele internaţionale.

sursa: auto-bild.ro