România ocupa un loc mai bun in clasamentul statelor care luptă ÎMPOTRIVA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE!! Vezi ce loc !!

România se clasează pe poziţia 18 în Indexul de Performanţă în Schimbări Climatice (CCPI) 2016, lansat marţi de Germanwatch şi Reţeaua de Acţiune pentru Climă – Europa (CAN Europe) în cadrul Conferinţei Părţilor la Convenţia-cadru a ONU asupra schimbărilor climatice (COP 21) de la Paris.

România se plasează în clasament pe o poziţie mai bună decât în anii trecuţi, însă acest lucru se datorează regresului înregistrat de alte ţări şi a unor statistici oficiale ce nu iau în calcul economia subterană, potrivit unui comunicat al organizaţiei de mediu Terra Mileniul III. România a avansat şapte poziţii faţă de anul trecut.

Unul dintre indicatorii la care România se prezintă foarte bine este cel al emisiilor provenite din defrişări. Conform datelor din rapoartele oficiale, România este una dintre cele patru ţări care emit cele mai puţine gaze cu efect de seră ca urmare a defrişărilor. Cu toate acestea fenomenul defrişărilor ilegale în România este mult mai mare decât cel reflectat în statisticile oficiale, spun reprezentanţii ONG-ului.

Sursa: mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published.