Două accidente aproape identice, în mai puțin de 24 de ore. Două mașini răsturnate, șoferii răniți

Un straniu accident s-a petrecut luni seara pe un drum naţional din judeţul Vâlcea. O maşină s-a transformat în fier vechi după ce s-a răsturnat de mai multe ori, prinzându-l în capcană pe şofer.

FOTO Accidente stranii pe DN 64. Daună totală după ce o maşină s-a răsturnat, şoferul a rămas încarcerat

Este al doilea accident grav produs în ultimele 24 de ore pe acelaşi drum naţional din Vâlcea – DN 64, care leagă Drăgăşani de Râmnicu Vâlcea. 

Pe raza satului Marcea din Ioneşti, la limita cu oraşul Băbeni, luni seara, 10 februarie, un autoturism s-a răsturnat pe o porţiune de drum drept, rezultând rănirea conducătorului auto. „Cauza probabilă – viteza excesivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Cătălin Udrea. 

  În urma impactului, şoferul, de 30 de ani, din Băbeni, a rămas încarcerat. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială SMURD. o autospecială de stingere cu modul de descarcerare  şi o autospecială de descarcerare, iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a trimis la locul evenimentului un echipaj. 

  După descarcerare, victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea, în stare conştientă, cu politraumatisme „inclusiv la coloană”, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu.   

În urma acestui accident, un sens de mers de pe DN 64 a fost blocat, în zona Marcea – Ioneşti.   

Un alt accident asemănător a avut loc duminică seara, 9 februarie, la 10 km depărtare. Un autoturism s-a răsturnat, cel mai probabil tot pe fondul vitezei excesive, după ce a lovit violent un cap de pod, un gard şi s-a oprit într-o poziţie nefirească într-un stâlp din beton, pentru electricitate.  

Sursa:criterii