Ce sume vor primi cei care și-au luat un Volkswagen diesel cu dispozitiv de trucare a emisiilor

Grupul Volkswagen a ajuns la un acord cu Federația Organizațiilor Consumatorilor din Germania (VZBV).

Grupul Volkswagen va plăti daune în valoare de aproximativ 830 de milioane de euro. 260.000 de persoane vor primi bani. Banii vor ajunge la clienți într-o singură tranșă sub forma unui transfer bancar, începând cu luna martie.

O instanță din Braunschweig, Germania, a anunțat săptămâna trecută reluarea negocierilor cu Federația Organizațiilor Consumatorilor din Germania, privind drepturile la despăgubire ale clienților care au fost implicați în scandalul diesel, în vedea ajungerii la un consens.

Negocierile au eșuat într-o primă fază, după ce grupul auto a propus despăgubiri în valoare de 830.000 de clienți. În cele din urmă, cei afectați au acceptat propunerea.

“Această înțelegere este o veste bună pentru clienți. Am ajuns la o soluție corctă. Vom face tot ce stă în puterea noastră pentru a oferi despăgubirile într-o singură tranșă, cât mai curând posibil”, au promis reprezentanții Volkswagen.

Compania lucrează deja la dezvoltarea unei platforme cu ajutorul căreia să plătească sumele datorate clienților. Aceștia pot urmări online desfășurarea procedurii pe site-ul vergleich.volkswagen.de.

Dieselgate a izbucnit în toamna anului 2015. Aproximativ 2,4 milioane de mașini comercializate doar pe teritoriul Germaniei au fost echipate cu dispozitivul de trucare a emisiilor de dioxid de carbon, un dispozitiv care devenea activ doar în cadrul testelor de laborator.

În anul 2016, Volkswagen a acceptat plata unor despăgubiri cotate la 25 de miliarde de dolari către clienții americani.

sursa: promotor.ro