Ce să mănânci pentru a ameliora anxietatea în izolare

Distanţarea socială şi perioada de izolare declanşează în mulţi dintre noi anxietatea. Teama şi incertitudinea sunt două elemente de care ne lovim în aceste zile în plină pandemie de coronavirus, aspecte care duc la anxietate şi stres. Ceea ce mâncăm nu ne afectează doar starea de sănătate fizică, ci şi pe cea emoţională, având impact şi asupra psihicului.

În acest sens, nutriţionistul italian Gianluca Mech ne dezvăluie ce alimente putem consuma în perioada de izolare pentru a ne îmbunătăţi starea de spirit şi pentru a ameliora anxietatea.

Cereale integrale

”Încercaţi să înlocuiţi pastele, pâinea şi orezul clasic cu cele pe bază de cereale integrale. Acestea conţin fibre şi vitamine care ajută organismul să funcţioneze la capacitate maximă. Dar mai mult decât atât ele, contribuie la o mai bună funcţionare a creierului”, recomandă nutriţionistul italian.

Probiotice

”Probioticele pe care le conţin alimentele precum kefirul sau iautul ajută la detoxifierea organismului. Iar un organism fără toxine este mai puţin perdispus la stări schimbătoare şi la senzaţia de epuizare”, explică Gianluca Mech.

Ciocolată

”Ciocolata, mai ales ciocolata neagră, fără zahăr adăugat, reduce nivelul de cortizol din corp. Acesta este hormonul de stres responsabil cu apariţia anxietăţii. În plus, ciocolata neagră conţine o serie de ingrediente ce ne ajută să avem o stare generală bună. Atenţie! O consumăn în cantităţi mici”, recomandă specialistul nutriţionist.

Nuci

”Mai ales în această perioadă, este foarte bine să introducem nuci în alimentaţia noastră de zi cu zi, graţie conţinutului lor ridicat de Omega 3. Încearcă să consumi câteva nuci, alune sau migdale în fiecare zi. Le poţi consuma la micul dejun sau pe post de gustare”, sugerează nutriţionistul.

Legume

”Alege în special legumele şi leguminoasele de sezon, de preferinţă organice. Acestea sunt o sursă foarte bună de proteine, utile în restabilirea funcţionării corecte a celulelor şi a neurotransmiţătorilor. Spanacul, broccoli, sparanghelul şi avocado sunt cele mai recomandate”, spune nutriţionistul Gianluca Mech.

sursa: csid.ro