Porsche își răsplătește angajații în fiecare an! Cât primesc aceștia primă anul acesta

Porsche a înregistrat creșteri pe toate planurile în 2019 și, conform tradiției, o parte din profit este împărțită cu angajații săi.

Să fii angajat la una dintre cele mai cool mărci ale momentului nu are doar beneficiul mândriei, ci și unele de ordin financiar. Porsche și-a făcut o tradiție din a-și răsplăti angajații în funcție de performanțele brandului pe parcursul unui an, iar 2019 a fost (încă) un an bun.

În 2019, Porsche a livrat 280.000 de unități, cu 10% mai mult decât în cursul anului anterior. În mod firesc, și profitul a crescut, la 28,5 miliarde de euro — cu 11% mai generos decât în 2018. Pentru angajații săi, asta a însemnat o primă de 9.700 de euro, ca bonus de performanță.

Dintre aceștia, 700 de euro reprezintă o contribuție specială pentru contul de pensii al fiecărui angajat, iar 9.000 de euro, bani de cheltuială.

Anul acesta, pe fondul epidemiei COVID-19 cu care se confruntă întreaga lume, Porsche a făcut un apel de solidaritate, îndemnându-i pe angajați să doneze către programul Porsche Aid. Banii strânși prin ramura filantropică a constructorului german de mașini sport sunt redirecționați, în contextul actual, către cauze asociate pandemiei. Porsche a donat până acum 5 milioane de euro.