Concediu 2020.Care sunt țările care au anunțat că primesc turiști

Momentul ridicării restricțiilor de circulație se apropie rapid, și mulți au început deja să se gândească la concediul de vară. Iată unde putem să mergem în concediu în această vară și care sunt țările care anunțat că primesc turiști după relaxarea condițiilor de călătorie.

Desigur, cele mai apropiate destinații vor fi cele mai căutate. Nu este deplasat să ne gândim că românii vor prefera să își petreacă concediul din această vară în primul rând în țară. Obiceiurile turiștilor se vor schimba radical și ne așteptăm ca cei mai mulți să prefere vacanțe mai retrase, în zona montană, posibil chiar la cort pentru a evita contactul cu prea multă lume. Coronavirusul va rămâne multă vreme o amenințare palpabilă pentru cei mai mulți dintre noi.

Vor fi și dintre cei care vor prefera o vacanță în afara granițelor. Cum companiile aeriene sunt acum pe butuci, iar restricțiile își vor pune în continuare amprenta pe profitul acestora, nu ne așteptăm ca biletele de avion să mai fie la fel de accesibile ca în urmă cu câteva luni. Ne așteptăm ca, în aceste condiții, românii să prefere să meargă în concediu cu mașina personală. Destinațiile favorite unde putem merge în concediu sunt cele din jurul României – Bulgaria, Grecia, Croația, Muntenegru.

Dintre acestea, numai Grecia și Muntenegru au anunțat deja un program pentru turiștii sosiți din afara granițelor. Grecii, spre exemplu, sunt încrezători că vor putea deschide sezonul turistic în luna iulie, dar nu pentru toată lumea și nu în toate regiunile sale turistice. Planurile nu sunt încă finalizate, dar ministerul turismului din Grecia studiază acum măsurile pe care le va lua pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Grecia anunțase anterior că va cere turiștilor la graniță un „pașaport de sănătate” prin care să dovedească starea de sănătate și faptul că nu este contaminată cu virusul COVID-19. Acum, autoritățile creionează o listă cu țările din care vor putea fi acceptați turiștii, dar și stațiunile unde aceștia vor avea acces.

Croația, pe de altă parte, a început deja relaxarea măsurilor de carantină, după un parcurs de succes cu numai 2009 infectați și 51 de morți. Rata mortalității din Croația este de 12 morți la un milion de locuitori, mult mai redusă chiar și decât în Germania, unde s-au înregistrat 65 de morți la un milion de locuitori. Potrivit ziarului german Bild, germanii se pregătesc să ia cu asalt acest paradis de la Adriatica, așa că nu ar strica să faceți rezervări din timp.

De cealaltă parte, autoritățile croate lucrează deja la un plan împreună cu experți din sănătate lucrează, ca și în Grecia, la un plan care să permită în curând țara pentru turiștii din străinătate.

Și Croația, ca și Grecia, au o economie care se bazează foarte mult pe veniturile realizate din turism.

sursa: promotor