Țara în care poți să te căsătorești fără să ieși din mașină

În timp ce o parte a Braziliei își plânge bolnavii răpuși de COVID-19, alți locuitori încearcă să își vadă liniştiţi de viaţă, dar ţinând cont de noile condiţii.

Cununii de tip drive-in. Țara în care poți să te căsătorești fără ...

De exemplu, într-un cartier din Rio de Janeiro, se oficiază cununii de tip drive-in. Mirii merg cu mașina acolo și îşi unesc destinele fără să coboare din autoturism.

Zeci de cupluri merg zilnic într-un cartier din Rio de Janeiro pentru a-şi uni oficial destinele. Ceremonia a fost adaptată vremurilor. Îndrăgostiţii nu coboară din maşină şi poartă mască de protecţie. La fel şi ofiţerul stării civile, care oficiază căsătorii pe bandă rulantă. Sau mai bine zis…pe patru rotzi.

Martori ai cununiilor din automobil sunt uneori animalele de companie.

Erica da Conceição, mireasă: “Nu e rău. Suntem fericiți pentru că nu credeam că data căsătoriei va fi atât de repede (din cauza pandemiei). A fost o surpriză pentru că am aflat data căsătoriei abia acum o săptămână și a fost foarte bine.”

Autorităţile locale au recurs la această metodă pentru a nu îi mai lăsa pe cei ce doresc să se căsătorească să aştepte să se încheie perioada de carantină.

Alessandra Lapoente, ofițer al stării civile: “Am găsit o modalitate de a organiza o ceremonie sigură și mai rapidă decât una normală, unde ar fi fost mai multe persoane, dar cu restricții. Așa că ne-a venit ideea să încheiem căsătoriile prin sistem drive-in, la care cuplurile vin împreună cu martorii în mașină. Nimeni nu coboară, toți poartă mască, iar noi efectuăm ceremonia potrivit Codului Civil și toată lumea pleacă fericită.”

Brazilia este a doua țară din lume la numărul de infectări cu noul virus, cu peste 500.000 de bolnavi confirmaţi şi aproape 30 de mii de decese provocate de COVID-19.

Sursa:stirileprotv