Muzeul Literaturii Romane din Iasi are expozitie la Paris !

Muzeul Literaturii Române Iaşi este prezent până astăzi, 23 martie, la Paris cu trei evenimente: o ex­poziţie de fotografii şi afişe din secolul al XIX-lea, prezentare FILIT şi lansarea Editurii Muzeelor Lite­ra­re.

Astfel, vineri a avut loc ver­nisajul expoziţiei „Artişti ro­mâni pe scenele europene, artişti euro­peni pe scenele româneşti“ la Mai­son d’Europe et d’Orient, din Paris, în cadrul festiva­lului european „l’Europe des Théâtres“. Expo­zi­ţia, realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român din Paris, va rămâne în capitala Franţei până la data de 3 aprilie şi valorifică patrimoniul Mu­zeului Literaturii Ro­mâne din Iaşi. Instituţia mai este prezentă şi în cadrul Salonului de Carte de la Paris care este deschis în perioada 20 -23 martie.

Astfel, la standul României vor fi expuse cărţi ale Editurii Mu­zeului Litera­turii, iar în cursul zilei de ieri a avut loc o prezentare a Festivalului In­ter­naţional de Literatură şi Tra­ducere Iaşi (FILIT). Evenimentele MLR la Paris se datorează sprijinului Institu­tului Cultural Român, precum şi a „Maison d’Europe et d’Orient“, iar mai multe informaţii deste ex­poziţia care va ajunge, conform spuselor organizatorilor, şi în alte ţări europene, puteţi afla de pe site-ul www. muzeulliteraturiiiasi.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.