Test de salivă pentru COVID-19, lansat în Marea Britanie

Pacienţii care sunt  suspecţi de coronavirus pot face un test de salivă pentru a vedea dacă au boala COVID-19, a anunțat Universitatea din Southampton, care va lansa aceste teste.

Până acum, potenţialii bolnavi de COVID-19 au fost nevoiţi să fie supuşi unor examinări incomode cu tampon pentru a preleva probe.

Testul actual presupune, de obicei, prelevarea de spută cu un tampon din interiorul nasului şi din partea din spate a gâtului, folosind un băţ lung.

Dar noul sistem care este testat presupune o simplă probă de salivă care o poate da individul în cauză şi o poate trimite spre analiză.

Peste 14.000 de cadre medicale, angajaţi ai universităţii şi rudele acestora vor fi printre primele grupuri care vor participa la un test pilot, cu truse de testare livrate la domiciliul lor sau la locurile de muncă pentru a le completa săptămânal, notează Mediafax.

Secretarul de stat pentru Sănătate Matt Hancock a anunţat că „acest test poate fi făcut de acasă şi va salva timp şi efort din partea autorităţilor”.

sursa: descopera.ro