Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Vreți să vedeți cum fierbe pamântul? Vizitați Vulcanii Noroioși din Buzău!

Vulcanii Noroioşi din Buzău sunt tot mai căutaţi de turiştii curioşi să vadă cum fierbe pământul. Cei mai mulţi preferă să înnopteze în rulote şi corturi, un camping de la poalele vulcanilor fiind destinaţia perfectă pentru cei care preferă ieşirile în natură.

Vulcanii Noroiosi Buzau (Berca Mud Volcanoes) 2016 - YouTube

La doar 130 de kilometri distanţă de Bucureşti, în rezervaţia naturală de la Vulcanii Noroioşi, turiştii români şi străini deopotrivă descoperă ingredientele unei vacanţe reuşite. 

Un camping de la poalele vulcanilor este destinaţia perfectă pentru cei care dau vacanţele luxoase la hoteluri de cinci stele pentru o ieşire în natură, cu rulota sau cu cortul.

Camping Muddy Land - Vulcanii Noroiosi - Locatii De Campare Cu Rulota

Printre dealurile şi pajiştile înverzite, departe de poluarea din oraş, turiştii găsesc pe tărâmul vulcanilor tot ce au nevoie pentru o vacanţă reuşită.

Rob, un englez care munceşte de patru ani în Bucureşti, se numără printre turiştii dornici să respire aerul proaspăt şi să admire priveliştile superbe din zona vulcanilor noroioşi. Şi-a adus cu el şi câţiva prieteni din Scoţia şi Olanda. 

”Toţi locuim în Bucureşti şi am hotărât să venim aici, la Vulcanii Noroioşi, să facem o vizită, două nopţi de camping, să stăm în aer liber şi în natură. Vulcanii sunt ceva special. Am urcat pe munte la apus şi a fost ceva superb”, spune Rob.  

Acesta locuieşte în nordul Bucureştiului, împreună cu soţia lui. El este instructor canin iar ea, profesoară la o şcoală cu predare în limba engleză. Amicii lui Rob sunt angajaţi ai unor multinaţionale iar ieşirile în natură sunt pentru ei medicament împotriva stresului.

”Ne place mâncarea românească, mâncăm mici cu plăcere, dar de data asta punem pe grătar şi hamburgeri, pentru a ne aminti de casă. Mai avem cârnaţi şi pui. Avem nevoie de aşa ieşiri pentru a ne relaxa”, declară tânărul englez.

În jurul celor cinci oaspeţi străini sunt numeroşi turişti dornici să guste aerul proaspăt şi priveliştile superbe pe care în puţine alte locuri din Europa le mai găsesc. În campusul de la baza vulcanilor noroioşi sunt cazaţi în rulote drumeţi din Prahova, Constanţa, Vaslui, Covasna şi Bucureşti.

”Lumea a fost foarte dornică de ieşire la iarbă verde. Noi avem un spaţiu foarte generos şi ne putem permite să acordăm rulotelor spaţiu de peste 100 de metri. De asemenea, la terasă avem posibilitatea să stea foarte extinşi ca să respectăm normele care sunt impuse de ministerul sănătăţii”, spune Aurel Boboc, administrator camping.

Vulcanii Noroioşi sunt împărţiţi în patru locuri, iar cei mai cunoscuţi sunt cei de la Pâclele Mari şi Pâclele Mici.

Vulcanii Noroioși PÂCLELE MARI - Mud Volcanoes (Buzau County ...

Vulcanii noroioși – Pâclele Mari și Pâclele Mici – Summit Adventure

Vulcanii Noroioşi sunt formaţiuni create de gazele naturale ce vin de la peste trei mii de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinaţie cu apa din pânza freatică. Şiroaiele de noroi de culoare gri sau brun cenuşie modifică permanent peisajul pentru că după ce se preling se întăresc şi dau naştere unor denivelări.

Pe lângă rezervaţia Vulcanii Noroioşi, turiştii mai pot vizita în zonă Mănăstirile Berca, Ciolanu şi Răteşti, Tabăra de Sculptură de la Măgura, şantierele arheologice de la Pietroasele, Muzeul Chihlimbarului Colţi sau mina de petrol de la Sărata-Monteoru.

Mănăstirea Berca - Informatii Romania

Mănăstirea Ciolanu [Tisău], MĂGURA & BERCA / impresii, păreri ...
Manastirea Ratesti CrestinOrtodox.ro
TABARA DE SCULPTURA - MAGURA (BZ) | Garden sculpture, Sculpture ...

Sursa:adevarul; foto:google