Un oraș din Japonia a interzis folosirea telefoanelor în timpul mersului

Oficialii orașului Yamato  tratează telefoanele ca un pericol pentru pietoni.

Telefoanele mobile reprezintă o parte importantă a vieților noastre, unii dintre noi folosindu-și dispozitivele în toate ipostazele. Oficialii orașului Yamato,Japonia, o suburbie a capitalei Tokyo sunt de părere că folosirea telefoanelor în timpul mersului reprezintă un pericol pentru pietoni.

Futurism notează că oficialii orașului au transformat această îngrijorare într-o normă legală și au interzis folosirea telefoanelor în timpul deplasărilor pe jos în spațiul public. Această decizie se aplică celor 240.000 de rezidenți ai orașului și celor aflați în tranzit sau turiștilor.

O nouă lege, dar fără sancțiuni

Pasagerii care coboară din trenuri la gara Yamato aud o serie de înregistrări în care sunt anunțați să nu folosească telefoanele în timp ce se deplasează și că își pot folosi telefoanele de îndată ce se opresc și așează pe o bancă în parc sau în alte locuri în care nu încurcă circulația, punându-se în pericol pe ei sau pe cei din jur.

„Utilizarea smartphone-urilor în timpul mersului este interzisă. Vă rugăm să folosiți smartphone-urile după ce vă opriți din mers”, este anunțul care se aude în gara din Yamato.

În prezent, rezidenții care își folosesc telefoanele inteligente în timpul deplasării nu riscă vreo contravenție din parte forțelor de ordine. Reporterii care au prezentat povestea explică faptul că locuitorii din Yamato sunt de acord că folosirea dispozitivelor mobile poate fi periculoasă. Totuși, unii sunt de părere că introducerea unei astfel de reguli poate fi o exagerare.

sursa: descopera.ro