Un studiu a scos la iveala care este cel mai mare pericol pentru soferi.

Este cel mai folosit obiect in viata de zi cu zi. Insa pe cat este de folositor pe atat este de daunator!   Un studiu realizat anul trecut de o companie de telecomunicaţii arată că şapte din zece șoferi folosesc acest dispozitiv în timp ce conduc. Dintre aceştia, 60% recunosc că trimit mesaje, iar un sfert intră pe rețelele de socializare. Mai precis, 17% dintre şoferi folosesc telefonul pentru a-şi face selfie la volan, iar 10% chiar se angajează în videoconferinţe, indică studiul realizat în 2015.

Din cauza neatenţiei şoferilor preocupaţi cu manevrarea telefoanelor au de suferit şi pietonii.

Ca să evite situaţiile periculoase, specialiştii le recomandă celor dependenţi de aceste dispozitive să renunţe la ele măcar o zi pe săptămână.

“Am văzut oameni care, fără telefon mobil, au avut atacuri de panică, la modul real, nu simulate. Ceea ce este deja o problemă foarte mare. Singurul lucru pe care îl pot face autorităţile este să dea amenzi cât mai multe celor care stau cu telefonul la ureche în timp ce conduc”, consideră Dan Ivănescu, președintele Asociației “Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieții”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.