ATENTIE SOFERI ! Ocoliti aceste zone, santierele se redeschid in IASI !

Municipalitatea a dat undă verde pentru reluarea lucrărilor pe mai multe şantiere din oraş. Potrivit unei informări a Primăriei, în prezent se efectuează lucrări la modernizarea liniei de tramvai în Zona Industrială, pasajul Octav Băncilă, Muzeul Municipal, Mănăstirea Golia (pictura interioară), sistemul de management de trafic, montarea liniei de tramvai Podu Roş – Nicolina şi refacerea zonei Lăpuşneanu.

De asemenea, viceprimarul Mihai Chirica a precizat că se lucrează şi la mai multe unităţi de învăţământ precum Şcoala Carol I, proiect care beneficiază de fonduri europene, Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, iar, în următoarele zile, vor demara lucrări şi la Şcoala „Mihail Kogălniceanu”. „În medie, la proiectele cu fonduri europene, discutăm de un grad de realizare de 60% pentru fiecare proiect în momentul de faţă”, a susţinut Mihai Chirica.

În privinţa proiectului de la pasajul Octav Băncilă, care are una dintre cele mai mari întârzieri, viceprimarul a precizat că, la ora actuală, se fac sondări pentru identificarea reţelelor îngropate în vederea demarării construirii rampelor de acces.
În zona Lăpuşneanu, Chirica a menţionat că se lucrează pe toate fronturile, la cele patru obiective ale proiectului: pasaj, parcul Mitocul Maicilor, Piaţa Unirii şi strada Lăpuşneanu.
La sistemul de management al traficului sunt montate în continuare echipamente în zonele de intersecţii şi se lucrează la racordarea acestora la sistemul de fibră optică.
Schimbări în trafic vor fi generate de lucrările din zona Podu Roş – Nicolina, unde va fi deviată circulaţia pe anumite porţiuni.
Deocamdată, Primăria nu a comunicat când vor fi aplicate restricţiile, urmând ca o decizie în acest sens să fie adoptată la nivelul Comisiei de circulaţie a municipalităţii. În acest an, municipalitatea trebuie să finalizeze lucrările la 11 proiecte care beneficiază de fonduri europene. În caz contrar, există riscul ca banii să fie pierduţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.