Sistem de tip „Park & Ride” în municipiul Buzău, în vederea eficientizării traficului din oraș

Construirea de parcări cu locuri pentru autoturisme şi pentru biciclete ar putea fi soluţia ideală pentru cartierele aglomerate din Buzău.

Soluția oferită de specialiști este aceea a unei parcări modulare de tip SMART PARKING cu regim de înălțime P+1 având 15 locuri de parcare pentru autoturisme și un spațiu destinat unui număr de 15 biciclete, cu sistem de control acces și camere de supraveghere. Astfel acestea vor sta în siguranță.ADVERTISING

Anunțul a fost făcut chiar de viceprimarul Municipiului Buzău Ionut Sorin Apostu, pe pagina personală de Facebook.

Dublarea locurilor de parcare

Sistemul este cu atât mai eficient cu cât practic conduce la o dublare a locurilor de parcare pe fiecare amplasament, chiar la o triplare a acestora dacă ne gândim că aici au fost înainte garaje care ocupau o suprafață mult mai mare.

Parcarea este compusă dintr-o structură metalică cu platforme culisante, nu necesită autorizație de construire amplasarea acesteia și poate fi mutată atunci când în cartier nu mai sunt necesare locurile de parcare suplimentare. Fiecare platformă este dotată cu motoare care permit culisarea atât pe verticală cât și pe orizontală, practic pentru montarea acesteia fiind necesar doar un branșament electric.

O astfel de parcare inteligentă costă 100.000 de euro

Prețul unei astfel de parcări este de aproximativ 100.000 de euro echipată complet. Pentru început se va implementa acest sistem în cartierul Episcopiei, apoi va fi extins și în alte zone ale orașului.

Deocamdată întregul proiect este la faza de propunere, ca urmare a unui studiu de fezabilitate cerut de autoritățile locale pentru reamenajarea terenului de pe strada Peitroasele unde, în trecut, au fost construite mai multe garaje. Pentru a deven viabil, proiectul trebuie votat de consilierii locali.

Sursa:promotor