Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Urmărire ca-n filme în Vâlcea, după ce un autoturism a luat foc. Incidentul, parte a unei răfuieli interlope

Incidentul s-a petrecut într-un oraş din Vâlcea. Suspecţii au fost încătuşaţi miercuri, 12 august, după ce au folosit un cocktail Molotov ca să dea foc unei maşini.

Un autoturism Mercedes a fost incendiat, miercuri, 12 august, de către doi bărbaţi din Berbeşti –Vâlcea. Victima a sunat la 112, iar poliţia a plecat în urmărirea făptaşilor pe care i-a prins după o cursă nebună ca-n filme, pe străzile din localitate: la un moment aceştia au pierdut controlul, au ieşit din decor, apoi şi-au continuat fuga pe picioare.    Ulterior, după ce au fost prinşi, s-a constatat că erau beţi şi nici unul nu avea permis.    Bărbaţii au legătură cu un caz de prostituţie în Occident prin metoda Loverboy, elucidat în cursul acestui an: o tânără a fost păcălită de prieten să meargă la muncă în străinătate, unde a fost transformată în prostituată. Iubitul traficant a fost arestat preventiv abia după ce amândoi s-au întors acasă, din cauza noului coronavirus.  

Cocktail Molotov pentru incendierea maşinii

În urma unui apel la 112, poliţiştii din Berbeşti – Vâlcea au aflat că autoturismul unei femei din satul Târgu – Gânguleşti, a fost incendiat de persoane necunoscute.   

Echipajul care s-a deplasat la faţa locului a constatat că cele sesizate se confirmă şi i-au depistat pe făptaşi: doi bărbaţi de 39, respectiv 26 de ani, din localitate. În urma cercetărilor, a reieşit că: „cei doi s-ar fi deplasat cu un autoturism până la locuinţa persoanei vătămate, unde s-ar fi folosit de un dispozitiv de tipul ”Cocktail Molotov”, pentru a incendia autoturismul acesteia”, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Cătălin Udrea.   Un echipaj din cadrul Poliţiei Berbeşti a plecat în urmărirea maşinii cu care cei doi veniseră până la locuinţa păgubitei. Dar în timpul operaţiunii de urmărire, maşina suspecţilor a scăpat de sub control şi a ajuns în afara părţii carosabile. Cei doi ocupanţi au coborât din autoturism şi au luat-o la fugă, sperând să scape de poliţişti. Au fost prinşi din urmă, imobilizaţi, încătuşaţi şi duşi la sediul Poliţiei pentru audieri.  

Beţi criţă, făptaşii au fugit cu o maşină fără să deţină permis

Testaţi cu aparatul etilotest s-a constatat că amândoi erau băuţi: „rezultatele fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 26 de ani şi 0,66 mg/l alcool pur pentru bărbatul de 39 de ani”. Mai mult, în urma verificărilor, s-a aflat că nici unul dintre incendiatori nu deţinea permis de conducere.   „În urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor doi bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, conducerea unui vehicul fără permis şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, a mai precizat reprezentantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.  

Reţinuţi 24 de ore, prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu. Joi, 13 august, suspecţii vor fi prezentaţi Judecătoriei Horezu, cu propunere de arestare preventivă.   La urmărirea şi prinderea celor doi bărbaţi au participat şi poliţişti din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Zătreni.  

Răzbunare într-un caz de prostituţie peste hotare

Pe surse am aflat că la mijloc ar fi vorba despre o răzbunare într-un caz de prostituţie, prin metoda „Loverboy”.    O tânără din localitate a fost convinsă, în urmă cu mai mulţi ani, de iubitul ei, să meargă împreună în străinătate. În urmă cu două luni, în urma mai multor percheziţii, Călin Eris, de 22 de ani, din Berbeşti, a fost reţinut, iar apoi arestat preventiv.   

Procurorii DIICOT au stabilit că timp de trei ani acesta şi-a obligat iubita să întreţină raporturi sexuale contracost cu diverse persoane, într-o dubiţă parcată în Lyon – Franţa. Tânăra a fost terorizată, sechestrată, umilită, bătută şi ameninţată în tot acest timp.  După ce au fost nevoiţi să se întoarcă acasă, din cauza pandemiei de COVID – 19, la finele lunii mai, deşi sechestrată în continuare, fata, acum de 21 de ani, a reuşit să evadeze cu ajutorul unor vecini.   Şi atunci a fost o urmărire ca-n filme, doar că într-o maşină erau fata şi salvatorii ei, iar în cealaltă iubitul traficant. Acesta din urmă a intrat cu autoturismul în cel al salvatorilor, dar n-a reuşit decât să-şi strice maşina. 

  La audierile din luna iunie, procurorii au văzut pe tot corpul fetei urmele nenumăratelor bătăi primite de aceasta, unele recente, alte vechi. Apoi, pe parcursul cercetărilor, au aflat că tânăra s-a prezentat în nenumărate rânduri la mai multe spitale din Franţa şi România pentru îngrijiri medicale „pentru o gamă largă de afecţiuni medicale”. Cele două cazuri, cel legat de incendiere şi cel de prostituţie, au legătură, dar nu este destul de clar cine sunt incendiatorii, ori victima. Călin Eris este în continuare după gratii. Rămâne ca poliţiştii din Berbeşti să stabilească mobilul incendierii maşinii, dacă făptaşii sunt apropiaţi ai traficantului de persoane şi dacă victima din acest caz nou are legătură cu cei care au salvat-o pe tânără din mâinile celui care a obligat-o să se prostitueze în Franţa.    

sursa: adevarul.ro