Proteste pe DN 15, drumul care nu se mai termină

Localnicii de pe Valea Muntelui au organizat un marş auto, exasperaţi că reabilitarea unui drum de maxim interes nu se mai termină, iar în acest timp accesul auto a fost pur şi simplu dat peste cap, la fel activităţile zilnice şi afacerile din zonă. – anunță Adevărul

Reabilitarea drumului DN 15, Bicaz – Poiana Largului, nu se mai termină, deşi termene au tot fost avansate. Asta spre disperarea a zeci de mii de localnici din zona cunoscută şi sub numele de Valea Muntelui sau Valea Bistriţei.

Exasperaţi de tergiversarea execuţiei localnicii s-au mobilizat, au lansat şi o petiţie în mediul online pentru a sensibiliza factorii de decizie în această privinţă, iar marţi, 8 septembrie, a fost o acţiune concretă, un marş auto.

Potrivit sursei citate, câteva zeci de autoturisme au pornit de la Poiana Teiului, prin comuna Hangu – Bicaz şi de aici la Piatra Neamţ, cu avariile pornite şi cu claxoanele în funcţiune, dorind să atragă atenţia asupra calvarului pe care-l îndură mii şi mii de trăitori ai locului şi nu numai, nevoiţi şă-şi „rupă“ maşinile pe drumul la care lucrările nu se mai termină.

Reamintim că pe 8 iulie, a fost semnat acordul care prevede finalizarea lucrărilor de modernizare. Documentul a fost semnat de C.N.A.I.R, Direcția Regională de Drumuri și Poduri – D.R.D.P Iași și firma care și-a asumat lucrările.

Potrivit autorităților, la stadiul actual, drumul ar fi trebuit terminat în două săptămâni. Totuși, promisiunea a fost ca până la începutul lui septembrie să putem circula pe DN 15.

Despre întârzierile lucrărilor, Ionel Arsene a declarat: „PNL nu reuşeşte de aproape 8 luni, de când a preluat puterea, să finalizeze lucrările la drumul naţional DN 15, deşi au fost executate în procent de 85% în timpul guvernării PSD. Ruşine, PNL! Sunteţi o calamitate pentru nemţeni!

sursa: stiri-neamt.ro