Alimentele care sunt nocive dacă le mănânci dimineața. Din păcate, mulți români le consumă

Românii nu stau deloc bine cu alimentația! Pe lângă faptul că de cele mai multe ori majoritatea dau greș atunci când vine vorba despre masa de prânz sau cină, din cauza programului încărcat. Prima și cea mai importantă masă a zilei este și ea încununată de greșeli. Care sunt alimentele nocive pe care mulți le mănâncă dimineața?https://tpc.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Alimente nocive dacă la mănânci la micul dejun

Ritmul alert din vremurile noastre ne insuflă o indulgență aparte atunci când vine vorba chiar și de cele mai importante lucruri precum alimentația. Din păcate, chiar și fructele, legumele și carnea de pui sau vită au devenit mai puțin hrănitoare precum erau odată, dar totuși rămân de bază într-un stil de viață care să-ți satisfacă nevoile din punct de vedere fizic pe durata unei întregi zile.

Deseori românii și nu numai fentează direcția și au senzația că o alegere nesănătoasă precum fast-food-ul în pauza de prânz de la muncă ori când vii obosit seara din ultimul schimb nu va conta, dar nu este așa. Fiecare masă contează, mai cu seamă prima, cea care îți dă aportul pentru viitoarele acțiuni și care-ți începe ziua cu bine. Toți nutriționiștii recomandă ca micul dejun să fie unul consistent, aceasta fiind ca un soi de regulă de aur a alimentației sănătoase. Totuși, există cinci alimente pe care trebuie să le faci dispărute în această parte a zilei.

Ce să elimini de la prima masă a zilei?

Iaurt
Este extrem de consumat de oameni și mai ales la micul dejun, dar ceea ce nu știu mulți este că e plin de bacterii lactice care își pierd proprietățile dacă este consumat la prima masă. Dacă e consumat gol, sucurile gastrice vor distruge acidul lactic din iaurt. Este recomandat ca acesta să fie consumat simplu la câteva ore după micul dejun, ca gustare, ori alăturat cu alte ingrediente care sunt pe gustul tău.

Roșii
Sunt nelipsite de pe mesele românilor, mai ales consumate simple, alături de brânzeturi tradiționale și ceapă, atât la micul dejun, cât și la prânz sau cină. Sunt bogate în nutrienți și vitamine și conțin acid tanic, substanță care crește aciditatea în stomac. Acest lucru este nerecomandat celor care suferă de ulcer sau se confruntă cu probleme de reflux esofagian ori chiar oamenilor care se balonează rapid.

Mâncăruri picante
Românii adoră condimentele! Toutși, ar fi bine să nu consumi ardei iuți, ghimbir sau usturoi încă de la orele dimineții. Mâncate pe stomacul gol, acestea creează aciditate, arsuri, balonare și crampe abdominale. Le poți lăsa cu succes până la a doua sau chiar a treia masă.

Sucuri carbogazoase
Conțin mult zahăr, iar dimineața fac mai mult rău decât fac de obicei pentru că pot crea arsuri stomacale, balonare și consumate ani la rând în stilul acesta chiar și cancer esofagian.

Dulciuri
Se spune că este de preferat să mănânci dulciurile poftite dimineața pentru că se digeră mai ușor tocmai că au timp pe parcursul zilei. Cu toate astea, energizarea rapidă are și ea niște costuri. Când zahărul ajunge în stomacul gol, corpul uman nu poate să secrete suficientă insulină pentru a menține un nivel normal în sânge.