Accident dramatic în Hunedoara. Un bebeluș de un an a murit în brațele bunicii sale

Suferință fără margini într-o familie care și-a pierdut recent copilașul de un an. Un accident produs în localitatea Hăşdău, din judeţul Hunedoara, le-a smuls celor doi părinți tot ce aveau mai scump pe lume, pe fiul lor. În momentul tragediei, micuțul se afla la bunica sa în brațe.

Și-a văzut nepotul murind în brațele ei

O femeie în vârstă de 44 de ani a trăit cel mai negru coșmar al vieții sale. Nepotul său, în vârstă de un an, a fost grav accidentat în brațele sale, după ce mașina în care se aflau a fost izbită puternic de un autoturism care circula pe sensul opus.

În momentul accidentului, bunica se afla în locul din față, în dreapta șoferului, cu bebelușul în mână, gest care i-ar fi fost fatal celui mic. Din păcate, dacă minorul s-ar fi aflat într-un scaun de copil adaptat dimensiunilor sale, acesta ar fi avut șanse majore să scape.

Potrivit primelor informații oferite de autorități, pe DJ 687D în localitatea Hășdău, șoferul unui autoturism nu a adaptat viteza într-o curbă, intrând pe contrasens în coliziune cu mașina în care se aflau victimele.

„Astăzi (n.r. duminică), în jurul orei 12:00, un bărbat în vârstă 47 de ani, din municipiul Hunedoara, care conducea un autoturism din direcţia Lunca Cernii spre Hunedoara, pe DJ 687, în satul Hăşdău, nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens şi a tamponat frontal autoturismul condus din sens opus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Topliţa.

În urma accidentului, a rezultat decesul unui minor în vârstă de un an, care se afla în braţele bunicii sale, de 44 de ani, pe scaunul din dreapta faţă, şi rănirea uşoară a unei femei de 45 de ani, din Hunedoara, pasageră in autoturismul care a produs evenimentul rutier. În cauză a fost întocmit dosar penal”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, potrivit adevarul.ro.

Mai multe ambulanțe au sosit la fața locului

Imediat după producerea tragediei, la locul accidentului au fost solicitate mai multe echipaje medicale. Micuțul a fost transportat de urgență la spital, el suferind un traumatism cranian grav, unul la nivelul gâtului şi altul la piept, potrivit medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Din păcate, în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, medicii nu au putut să-i salveze viața micuțului. Aceștia au atras atenția cu privire la poziționarea corectă a copilului într-un scaun auto, și nu în brațe.

„Colegii mei au preluat copilul în stare de inconştienţă şi au început manevrele de resuscitare în drum spre UPU Hunedoara. Manevrele au continuat şi la UPU, dar, din păcate, fără succes”, a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu, potrivit Agerpres.