Amazon lansează o cameră zburătoare care va putea fi folosită pentru supravegherea locuințelor

Amazon spune că drona își va lua zborul automat dacă există mișcare în casă pentru a arăta proprietarilor ce se întâmplă.

Amazon își extinde în mod constant gama de produse și servicii pe care le oferă clienților din Statele Unite ale Americii și întreaga lume, iar ultimul lor produs ar putea să ofere un răspuns definitiv la una dintre întrebările pe care le avem atunci când plecăm de acasă: „ Am lăsat ceva în priză?”.

Compania a dezvăluit o cameră capabilă de zbor în interiorul locuințelor care poate fi controlată pentru a verifica aragazul, ferestrele sau oricare alt detaliu în timp ce utilizatorii nu se mai află acasă. Amazon spune că drona va putea să zboare automat dacă detectează mișcare în casă pentru a vedea ce se întâmplă, notează Tech Xplore.

O lansare online

Dispozitivul face parte dintr-o serie de produse pe care Amazon le-a prezentat recent ca parte a evenimentului său anual de lansare a gadgeturilor. Datorită pandemiei, versiunea din acest an a avut loc online, o transmisiune live având loc din sediul Amazon din Seattle.

Această cameră zburătoare, numită Ring Always Home Cam, are încă nevoie de aprobarea Comisiei Federale a Comunicațiilor din SUA, dar Amazon a declarat că se așteaptă să o poată comercializa în cursul anului pentru un preț de 250 de dolari. De asemenea, anul viitor Amazon va lansa o cameră și un sistem de alarmă pentru mașini sub marca Ring.

Pe lângă această cameră, Amazon a prezentat și un nou design pentru asistentul său vocal Echo Dot. Amazon a optat pentru o formă sferică care să înlocuiască forma de puc de hochei pe care dispozitivul o are din 2016. În cadrul evenimentului a fost prezentată și versiune destinată copiilor care va avea o față de panda sau tigru. Dispozitivele Echo vor avea un preț de pornire de 50 dolari și vor fi livrate clienților începând chiar cu luna viitoare.

Amazon a mai anunțat că va intra pe piața de streaming de jocuri video, concurând cu Google și Microsoft. Serviciul său, numit Amazon Luna, va putea fi folosit de către număr limitat de utilizatori, care pentru șase dolari vor testa funcțiile acestuia. Cu toate acestea, compania nu a spus când se așteaptă ca noul serviciul să fie disponibil pe scară largă. Luna poate fi folosit pe computere, dispozitive Fire TV și printr-o aplicație pentru iPhone.

sursa: descopera.ro