Mașină de pompieri distrusă în accident

O autospecială de pompieri a fost distrusă și 4 militari au fost răniți în urma unui accident produs noaptea trecută pe Podul Băneasa, din București.

Joi, 19 noiembrie, ora 16:00 – Șoferul mașinii de pompieri care venea de la un caz COVID și a făcut miercuri accident în București nu a băut, anunță ISU București-Ilfov. După accident, testat cu alcooltestul, șoferul autospecialei a avut o valoare de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Autospeciala ISU B-IF din cadrul Detașamentului de Pompieri Băneasa a fost implicată miercuri într-un accident pe bulevardul Alexandru Șerbănescu. Echipajul mergea către baza pentru decontaminare din bulevardul Expoziției, după ce a intervenit pentru transportul unui pacient supraponderal, confirmat pozitiv cu Covid-19.

„Aceștia erau echipați cu combinezoane de protecție, conform protocolului pentru gestionarea cazurilor de Covid-19, iar decontaminarea acestora s-a realizat la fața locului, cu substanțele dezinfectante din dotarea ambulanței SMURD sosite la caz”, transmite ISU.

În urma testării șoferului autospecialei, cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, șoferul a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală, pentru recoltarea probelor biologice.

„În cursul zilei de astăzi, 19.11.2020, I.N.M.L. a transmis instituției noastre rezultatul obținut în urma retestării conducătorului autospecialei, rezultatul fiind zero, aspect care indică faptul că acesta nu consumase alcool”, susține ISU.

Între timp, trei dintre pompieri au fost externați din spital, iar cel de-al patrulea a fost operat la picior.


Știrea inițială:

Polițiștii chemați la fața locului au stabilit că șoferul mașinii ISU circula cu viteza prea mare in condițiile în care ploua și astfaltul era ud. A pierdut controlul volanului și s-a izbit cu autospeciala în parapetele de pe marginea șoselei.

A fost testat cu aparatul etilotest care a arătat că se urcase băut la volan. Drept urmare, a fost deschis un dosar penal.

Sursa:digi24