Despăgubiri online. Apare prima platformă pentru obținerea compensațiilor

Un antreprenor român specializat în asigurări pregăteşte lansarea PayPact, prima platformă care introduce plata despăgubirii în urma producerii unui risc asigurat în maximum 48 de ore.

PayPact, prima platformă care facilitează procesul de obţinere a compensaţiei pentru accidente acoperite de asigurarea RCA, în urma întocmirii unei constatări amiabile online, va fi lansată de antreprenorul Dan Corbeanu, cu peste 15 ani de experienţă în asigurări, fintech şi insurtech. Pentru prima dată în România, PayPact introduce plata despăgubirii în urma producerii unui risc asigurat în maximum 48 de ore.    Inovaţia PayPact constă în procesul de înregistrare a dosarelor de daune prin intermediul aplicaţiei web. PayPact a creat un user flow complet care permite realizarea dosarului de daună pe smartphone, în câteva minute de la producerea accidentului. Informaţiile sunt preluate în mare parte automat, împreună cu imaginile şi documentele aferente. Ulterior, acestea sunt procesate de evaluatorii acreditaţi şi trimise societăţii de asigurare împreună cu o evaluare a daunelor. După aprobarea asiguratorului, PayPact transferă banii direct în contul clientului în maximum 48 h.   „PayPact reduce timpul de aşteptare pentru obţinerea compensaţiei financiare la doar 48 de ore de la aprobarea dosarului de către asigurator. Păgubiţii pot deschide şi trimite dosarul de daună digital prin aplicaţia web PayPact, care îi ghidează la fiecare pas, astfel întreg procesul se reduce de la peste 60 de minute la doar 10 minute. Informaţiile şi estimările daunei sunt transmise automat companiilor de asigurare pentru validare rapidă. Odată aprobat un dosar, clientul păgubit are posibilitatea de a primi banii în 48 de ore direct de la PayPact.”, Dan Cobeanu, CEO PayPact.  

PayPact este un partener inovator pentru companiile de asigurare, fiind prima platformă care interconectează asiguratorii direct cu clientul în doar câteva minute de la producerea daunelor. De asemenea, având capacităţi extinse antifraudă şi analiză de date, identificând clienţii la standarde bancare de securitate şi punând la dispoziţie un sistem performant de interoperabilitate a datelor, PayPact este o resursă modernă care extinde canalele prin care asiguratorii îşi susţin clienţii. În acelaşi timp, PayPact reduce semnificativ costul de procesare al dosarelor de daună şi îmbunătăţeşte gradul de satisfacţie al clienţilor.