Medic pediatru: Antibioticele nu omoară coronavirusul.

Protocolul de tratament pentru COVID-19 a fost modificat, astfel că antiinflamatoarele de ajută în lupta cu această mare infecţie, însă mare atenţie la antibiotice. Pediatrul Mihai Craiu ne spune când ne fac mai mult rău decât bine aceste medicamente. Asimptomaticii nu trebuie să ia sub nicio formă antibiotice şi recomandăm, în caz de boală, să contactaţi imediat un medic.

Antiinflamatoarele pot fi folosite cu succes în infecţia cu coronavirus, însă nu acelaşi lucru se spune şi despre antibiotice.

“S-a dovedit că antiinflamatoarele nu sunt dăunătoate la COVID. Într-un studiu făcut de medicii de la Londra şi în care se foloseşte un tip anume de ibuprofen, s-a dovedit că acesta este chiar benefic în tratamentul infecţiei cu Sars Co-V 2, pentru că acele complicaţii medii şi severe ale bolii sunt mai degrabă inflamatorii”, a clarificat medicul pediatru Mihai Craiu, vineri, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

Mesajul dr. Craiu pentru toţi părinţii

Întrebat ce trebuie să ştie părinţii despre antiinflamatoare în cazul copiilor, medicul a lămurit.

“Mesajul pentru părinţi este `Cei care foloseaţi cu succes înainte de pandemie la copiii dvs ibuprofen, puteţi să-l folosiţi şi acum. Nu există niciun risc suplimentar`”, a precizat doctorul Craiu.

Totuşi, medicul atrage atenţia că antiinflamatoarele se administrează copiilor care au febră numai atunci când este necesar.

“Dacă copilul are febră şi stare generală proastă, dureri sau suferă, primeşte antitermic. Dar dacă copilul se joacă, mănâncă, este exact ca şi în ziua precedentă, când nu avea febră, nu trebui tratat musai şi în niciun caz după un program foarte riguros.

Simptomaticele, toate, sunt destinate combaterii unor simptome care ne fac rău.

sursa: antena3.ro