Pe Muntele Mic, iubitorii sporturilor de iarna au parte de experiente unice

De miercuri, 6 ianuarie, a început sezonul de schi şi în Munţii Banatului. Până acum iubitorii muntelui au suferit din cauză că a lipsit zăpada, însă în ultimele zile s-a aşternut un strat generos, aşa că se poate schia.

A nins suficient în ultimele zile ca pârtiile să se deschidă, mai ales că prognoza arată ninsori generoase şi în zilele următoare. Stratul de zăpada este de aproximativ 30 de cm.  

Iubitorii de schi sunt aşteptaţi pe cinci pârtii de pe Muntele Mic, două cu telescaun, trei pârtii pe Muntele Semenic, câte o pârtie la Gărâna şi Văliug. 

Drumurile sunt curăţate şi se poate ajunge cu uşurinţă, în zilele săptămânii. În weekend însă, aglomeraţia este destul de mare, aşa că se pot produce blocaje, mai ales în zona Muntelui Mic. Aici vor funcţiona şi bus-urile, care din 30 în 30 de minute, vor pleca de la baza muntelui.

  „Dăm drumul ambelor pârtii (program normal). Teleski Nordica şi telescaun Vâlsanu sunt funcţionale şi încep şi transporturile weSKI – bus-urile weSKI cu plecare de jos de la baza telescaunului vechi şi din parcările weSKI, cu programul normal începând cu ora 08:15″, este anunţul celor de la WeSki, cei care administrează cele mai mari pârtii de pe Muntele Mic.  

Tot pe Muntele Mic, cei de la WeSki pun la dispoziţie o experienţă unică.  

Este vorba despre Helicat Session. Oferta conţine un zbor cu elicopterul (Airbus H 125) de la Muntele Mic, pe Vf. Nedeia (2200m). Aici se urcă cinci ture cu 5-6 ture cu ratracul şi te poţi da pe pârtia proaspăt bătătorită (3 km) sau freeride. Alături de cei care decid să facă asta, va fi mereu un ghid certificat UIAGM oferă informaţii şi suport pentru schiul şi snowboarding-ul offpiste şi avalanşe. În ofertă este inclusă o gustare. Durata unei astfel de ture este de aproximativ cinci ore şi costă de la 200 de euro.  

“Sună tentant, aşa-i? Schiorii experimentaţi pot avea pate de o experienţă unică. Este vorba despre Helicat: o aventură cu elicopterul până pe cele mai înalte culmi, de unde se revine pe schiuri la baza”, arată cei de la WeSki.  

Dacă vreţi cazare e bine să vă faceţi rezervări din timp deoarece locurile sunt destul de puţine şi se ocupă repede. Găsiţi preţuri pentru toate buzunarele. Şi la pensiuni, unde tarifele pornesc de la 120 de lei/cameră/noapte, dar şi la patru stele unde trebuie să plătiţi 440 lei /noapte, în timpul săptămânii, iar în weekend este 520 de lei.

Sursa:adevarul