Alternative de traseu pentru drumul „Dobrogea Expres”, legătura dintre Constanţa, Tulcea şi Brăila

Drumul “Dobrogea Expres” va face legătura între localităţile Constanţa – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila.

Joi, 14 ianuarie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Mihai Lupu a avut o primă întâlnire de lucru cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi cei ai proiectantului Asocierea Search Corporation SRL – Elgis Romania SA.

„Prin construirea acestui drum expres cel mai mult va avea de câştigat sectorul turistic al celor două judeţe, Constanţa şi Tulcea. Totodată, acest drum expres va avea un impact major pozitiv asupra creşterii economice din regiune, precum şi a numărului agenţilor economici”, spune Mihai Lupu.

Drumul dintre Constanţa şi Tulcea se parcurge în prezent în aproximativ două ore. Prin construirea drumului expres dintre cele două localităţi, se are în vedere reducerea timpului de călătorie şi implicit a condiţiilor de siguranţă a traficului rutier.

În acest sens, astăzi au fost prezentate patru alternative de traseu cu lungimi cuprinse între 106 şi 158 km. Valoarea iniţială estimată a contractului este de aproximativ 18 milioane lei.

„Un factor care a împiedicat, până în prezent, mobilitatea urbană, aşa cum am mai spus de multe ori, este reprezentat de plata taxei pe care locuitorii şi turiştii o achită pentru a intra sau ieşi din judeţele Constanţa şi Tulcea. Lucru care nu mi se pare firesc! Această taxă are un impact negativ şi asupra transportatorilor comerciali şi consider că ar trebui eliminată cât de curând posibil. Întâlnirea de astăzi, a fost o primă dezbatere dintr-o serie de sesiuni de lucru, ce se vor concretiza prin construirea Drumului Dobrogea Expres, atât de necesar locuitorilor Dobrogei” , a mai spus Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Sursa:adevarul