Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5775

Ministerul Afacerilor Externe transmite că de astăzi, 1 septembrie, sunt în vigoare noile condiţii de intrare în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe transmite că de astăzi, 1 septembrie, sunt în vigoare noile condiţii de intrare în Bulgaria. Persoanele care vor să călătorească trebuie să prezinte cu certificat digital COVID-19.

Noile condiţii de intrare în Bulgaria sunt în vigoare începând cu 1 septembrie. De ce documente au nevoie românii

Documentul poate fi:

-„un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19;

un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19;

– un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19”, potrivit unui comunicat de presă.  

Categoriile exceptate

Potrivit sursei citate, persoanele exceptate de la cerinţa prezentării certificatului se află cele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat, precum şi copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Cetăţenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul R. Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:  

P.T.F. Giurgiu – Ruse, judeţul Giurgiu

P.T.F. Calafat – Vidin, judeţul Dolj

P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj

P.T.F. Turnu Măgurele

– P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman P.T.F.

Vama Veche – Durankulak, judeţul Constanţa

.   „Mai multe informaţii cu privire la clasificarea statelor pe zone (verde, portocalie, roşie), respectiv condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Republica Bulgaria din aceste state, precum şi eventuale excepţii de la aceste măsuri, pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe român: 

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 şi http://sofia.mae.ro/, informarea temeinică anterior deplasării în străinătate şi respectarea cu stricteţe a măsurilor aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19”, se menţionează în comunicatul MAE.

Sursa:adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published.