Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663

Sarea, consumată în cantități mari, îți poate provoca probleme serioase de sănătate

  • Sarea este un ingredient utilizat în exces în bucătărie.
  • Studiul privind înlocuirea sării din mancare a inclus 21.000 de adulți.
  • Un om are voie să consume în medie aproximativ șase grame de sare pe zi.

Deşi sarea este un ingredient necesar în preparatele tale. Consumată în cantități mari, ea îți poate provoca probleme serioase de sănătate. Asta arată cele mai mari studii de nutriție, prezentate la Congresul Societății Europene de Cardiologie de la Paris.

Consumul excesiv de sare poate afecta sistemul imunitar [studiu]

Studiile au inclus peste 21.000 de adulți care au fost monitorizați timp de 5 ani. S-a observat că sarea se face vinovată de aparitia bolilor cardiovasculare, cum ar fi a insuficientei cardiace, si a accidentului vascular cerebral. Dar de asemenea, un consum excesiv de sare poate să ducă la colesterol mărit și insuficiență renală.

Cum știu că mănânc prea multă sare?

Încep prin a-ți spune că medici recomandă să consumi o linguriță de sare pe zi. Iar cel mai grav simptom este hipertensiunea arteriala, insa, daca esti tanar, poti sa nu observi acest aspect. În schimb, setea este un prim simptom care trebuie sa te alarmeze. Și de asemenea, senzația de balonare este un indicator care poate semnala un exces de sare În corp.

Cum poți reduce cantitatea de sare?

În primul rând, înceară să pui sare cu moderație în preparatele tale, pe care le gătești acasă. Sau să înlocuiești sarea de masă, clasică, cu cea dietetică, cu sodiu redus. Chiar și așa, nu este suficient, pentru că problema persistă la alimentele cumpărare din comerț.

Iar în acest sens, nutriționiștii spun că este important să consumi cât mai puține alimente de tip fast-food sau procesate pentru că ele conțin cea mai mare cantitate de sare.

Sursa:alephnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.